Elevii cu medii peste 8.50 primesc burse de merit - iata ce sume!

/ / Modificat: 2018-10-02
Elevii cu medii peste 8.50 primesc burse de merit - iata ce sume!

Vesti bune pentru elevii silitori! Toti elevii care vor avea medii peste 8.50 vor primi de la stat recompense financiare, sub forma de burse de merit sau de performanta.

Elevii care vor avea rezultate bune vor fi recompensati de primariile locale si de cele de sector cu burse de merit si de performanta.

Cuantumul unei burse scolare si numarul acestora se stabilesc anual prin hotarare a Consiliului local, respectiv a Consiliului judetean /consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Bursele de performanta se acorda elevilor care:

- au obtinut locurile I, II sau III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale organizate de Ministerul Educației

- s-au calificat in loturile de pregatire organizate de Ministerul Educatiei pentru competitiile internationale;

-au obtinut locurile I, II sau III la etapele nationale ale competitiilor/concursurilor cultural – artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-stiintific, de nivel national, organizate de Ministerul Educatiei

Bursele de performanta 2018-2019 se acorda pe perioada anului scolar care urmeaza anului in care s-au obtinut rezultatele luate in calcul pentru acordarea burselor scolare. In perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa daca nota la purtare intr-un semestru este mai mica decât 10.

Astfel, pana in data de 15 decembrie vor fi recompensati elevii care au obtinut medii generale mari in anul scolar 2017 - 2018.

Iata ce sume vor fi acordate:

- 300 de lei elevilor cu media generala intre 8,50 - 9,49 si nota 10 la purtare;

- 400 de lei elevilor cu media generala intre 9,50 - 9,99 si nota 10 la purtare;

- 1.000 de lei elevilor care au obtinut nota 10 in anul scolar 2017-2018;

- 600 de lei pentru elevii care au obtinut premiile I, II, III sau mentiune la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare, pentru fiecare disciplina in parte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse merit Burse copii

Articole recomandate

Citeste si despre