Efortul fizic ii ajuta pe copiii astmatici
 

Conform unui nou studiu copiii cu astm care fac mai multa miscare fizica pot controla boala mai usor si au o calitate a vietii mai buna, relateaza Medical News Today.

Datele au aratat ca miscarea fizica imbunatateste activitatea cardiopulmonara si scade cantitatea de steroizi inhalati zilnic de copiii astmatici.

Aceste rezultate sunt promitatoare pentru ca ar putea insemna inbunatatirea calitatii vietii unor copii care au capacitati cardiorespiratorii mult mai scazute decat ceilalti copii sanatosi.

Studiul a implicat 38 de copii cu astm persistent moderat si sever, impartiti pe grupe. Timp de 16 saptamani, specialistii au monitorizat efectele activitatii fizice permitandu-le in continuare administrarea medicamentelor. Dupa programul de antrenament s-au observat imbunatatiri ale capacitatii aerobice.


Specialistii avertizeaza ca aceste antrenamente trebuie sa se desfasoare numai sub supraveghere si sa fie imbinate cu tratamentul medicamentos deoarece nu se stie care este exact impactul pe care il are efortul fizic asupra bolii.

De aceea, ei precizeaza ca sunt necesare si alte studii aditionale care sa confirme efectul exercitilor fizice asupra simptomelor astmului.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

19 Septembrie 2 007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul