Ecaterina Andronescu vrea sa scoata orele de sport de la clasa pregatitoare si clasa I

/ / Modificat: 2019-02-13
Ecaterina Andronescu vrea sa scoata orele de sport de la clasa pregatitoare si clasa I

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, propune eliminarea orelor de Educatie fizica de la clasa pregatitoare si clasa I. Acestea ar urma sa fie inlocuite cu acelasi numar de ore din disciplina Joc si miscare, potrivit unui proiect obtinut de edupedu.ro.

Astfel vor disparea in total 5 ore de Educatie fizica predate de profesori de Sport (cele doua ore de la clasa pregatitoare, cele doua ore de la clasa I si o ora de la clasa a II-a). Astfel, profesorii de sport vor pierde jumatate din normele pe care le au in prezent in invatamantul primar.

De ce se scot orele de Educatie fizica

Potrivit surselor citate, motivul mutarii orelor intre cele doua discipline este pur economic. Orele care trec la Joc si miscare vor fi predate de invatator, dar norma acestuia nu depaseste 18 ore, ceea ce inseamna ca nu este platit in plus.

"Financiar, sunt niste ore pe care nu le mai platesti. Ele trec la Joc si miscare, adica vor fi predate de invatator; nici cu aceste ore, norma invatatorului nu depaseste 18 ore, deci pe ei nu ii platesti in plus, dar scapi de o plata, si anume plata profesorilor de Sport din invatamantul primar," au explicat pentru Edupedu.ro specialisti apropiati de Ministerul Educatiei, conform Digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie fizica

Articole recomandate

Citeste si despre