Ecaterina Andronescu vrea ca parintii sa nu-si mai poata duce copiii la scolile preferate

/ / Modificat: 2019-04-05
Ecaterina Andronescu vrea ca parintii sa nu-si mai poata duce copiii la scolile preferate

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, le pregateste o noua surpriza parintilor. Din cauza faptului ca scolile bune sunt supraaglomerate, iar elevii ajung sa invete in trei schimburi, ministrul vrea ca parintii sa nu mai mai poata inscrie copiii la scolile preferate.

"Este foarte greu intr-o clasa pregatitoare sa ai 30-32-34 de copii. Va trebui sa punem cumva o stavila mai clara prin lege, sa nu mai fie depasit numarul de elevi in clasa, ca sa nu stricam performanta scolilor foarte bune," a declarata] Ecaterina Andronescu, conform Digi24.

Scoli cu 15 elevi inscrisi la clasa pregatitoare

In cele 6 sectoare ale Capitalei sunt putin peste 200 de scoli. In 11 dintre ele copiii invata in trei schimburi si numarul elevilor dintr-o clasa ajunge la 37, mult peste limita prevazuta de lege. Si asta pentru ca parintii cred ca aceste institutii ofera o educatie mai buna. Ca sa-si inscrie copiii acolo, oamenii isi fac vize de flotant sau chiar se muta cu totul. La polul opus se afla scoli in care, pentru anul viitor, abia s-au inscris 15 elevi.

Prima runda de inscrieri pentru clasa pregatitoare s-a incheiat pe 19 martie. Cea de-a doua etapa se va finaliza pe 11 aprilie. Dar sunt scoli ale caror clase s-au umplut chiar de la prima runda.

13.000 de elevi din 11 scoli invata in trei schimburi. Iar in 381 de clase pregatitoare numarul elevilor este mai mare de 25, maximum recomandat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecaterina andronescu Ecaterina andronescu scoli

Articole recomandate

Citeste si despre