Diferenta de varsta, cheia de a avea mai multi copii
 

Cercetatorii sustin ca pentru a avea mai multi copii, barbatii isi gasesc o partenera cu sase ani mai tanara, iar femeile isi cauta un partener mai in varsta decat ele.

S-a folosit teoria evolutiei pentru a explica de ce barbatii prefera femei mai tinere si de ce acestea sunt atrase de barbati mai in varsta", spune Martin Fieder, antropolog la Universitatea Vienna.

Desi nu mai este o surpriza ca barbatii isi cauta partenere mai tinere pentru a se simti si ei mai tineri, iar acestea isi doresc parteneri mai in varsta decat ele pentru siguranta, acest studiu este primul care asociaza diferenta de varsta cu numarul de copii conceputi.


Cercetatorii au incercat sa afle varstele optime pentru ambele sexe, la care se pot face cei mai multi copii, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Pentru ambele sexe, in cazul unui partener de aceeasi varsta, sansa este de a avea 2.1 copii fata de 2.2 in cazul in care exista diferenta de varsta.

Concluziile sunt rezultatele unei statistici si nu demonstreaza ca fiecare barbat ar trebui sa isi gaseasca o partenera cu sase ani mai tanara si nici aceasta, un partener cu 4 ani mai in varsta.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

28

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul