Desenele animate vin in ajutorul copiilor cu autism
 

A fost lansat un proiect ce doreste a ajuta un grup de copii cu autism pentru a intelege sentimentele si emotiile umane.

Acest proiect foloseste desenele animate narate de actorul Stephen Fry pentru a-i ajuta pe tineri cu mimica fetei.

Persoanele cu autism au probleme deseori in identificarea, intelegerea sentimentelor si cu privitul altor persoane in ochi.

Denis Murphy, in varsta de 6 ani este unul dintre copiii care au luat parte la acest proiect, iar familia lui a observat rapid schimbari in bine la acesta.

El este genul tipic de copil cu autism, pasionat de masini si trenulete, insa ii este foarte greu sa asociezi ceea ce observa cu sentimentele umane.


Acest lucru se intampla deoarece miscarea vehiculelor poate fi prevazuta, insa oamenii sunt imprevizibili.

Lui Denis i s-a spus sa se uite la desene timp de 15 minute in fiecare zi pe o perioada de 4 luni de zile. Prima oara cand le-a vazut, i-au placut atat de mult, incat s-a uitat la toate episoadele deodata.

Fiecare episod introduce un sentiment nou, precum bucurie, frica, mandrie sau manie. De asemenea, fiecare episod are cateva un concurs interactiv pentru a-i ajuta pe copii sa invete fiecare sentiment.

Mama lui Denis, Alex Murphy, a fost impresionata de rezultate. Acesta spune ca atunci cand citesc povesti, daca un personaj este trist, acesta imediat vine cu explicatia motivului.

Se planuiesc mai multe teste pe viitor, insa nu se poate spune sigur daca vor avea avantaje pe termen lung. Cercetatorii spera ca vor putea sa schimbe viata copiilor cu autism.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

13 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul