De Ziua Internationala a Copilului


"Un viitor european pentru copiii Resitei" se intituleaza actiunea umanitara organizata miercuri, in municipiul de pe Barzava, de Primaria Resita prin Serviciul de Integrare Europeana si Teatrul "G.A. Petculescu".

Cu acest prilej, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Resita, va avea loc spectacolul "Povestea celor patru diamante", de Eugen Padureanu.

Beneficiile materiale rezultate in urma acestui spectacol vor fi donate Centrului de Zi "Maria" din Resita.

Arad - Cu ocazia Zilei Copilului, 1 Iunie, Inspectoratul Scolar al Judetului Arad a pregatit pentru joi, o serie de activitati specifice, ce se vor desfasura pe Cartodromul din Padurice al Palatului Copiilor din municipiul Arad.


Potrivit Inspectorului Scolar General, prof.

Marius Gondor, manifestarile debuteaza cu un Concurs de biciclete, triciclete, trotinete si role, deschis copiilor prescolari si din clasele I-IV, urmat de o demonstratie de dresaj a cainilor politisti si de o parada a majoretelor.

De asemenea, va fi organizat concursul "Miss Barby", pentru fetitele cu cele mai frumoase papusi confectionate manual si imbracate cu haine sau accesorii confectionate manual, precum si stafete distractive si alte jocuri si concursuri, cum ar fi acelea de confectionat statui hazlii, pictat zmee, manuire avioane mici, de carturi, de orientare turistica.

Activitatile de pe Cartodrom, dedicate zilei de 1 Iunie, vor continua cu un concurs Karaoke, un altul de recunoastere de instrumente muzicale, si cu concursul de muzica usoara "Vreau sa fiu o stea", dupa care formatia "Colour band" a Palatului Copiilor din Arad va oferi un scurt recital.

Tot cu ocazia Zilei Copilului, la 1 iunie, la Gradinita PP 20, va avea loc a doua editie a concursului "Gradinarii poznasi", concurs organizat cu sprijinul I.S.J. Arad, la care vor participa gradinite din municipiu si din judet.

"Vineri, Sala de Concerte a Palatului Cultural Arad va gazdui incepand cu ora 17,00 un Concert Extraordinar de Pian, dedicat de asemenea Zilei Internationale a Copilului", a mai precizat prof. Marius Gondor.

Suceava - Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va gazdui joi, cu ocazia zilei de 1 Iunie, premierea participantilor la Concursul de desene ale copiilor intitulat "Vis de copil in casa bunicilor - motive si culori in arta populara".

Directorul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, Emil Ursu, a declarat luni ca acest concurs a reunit participanti din 30 de scoli ale judetului Suceava, cu un numar de 574 de desene inscrise in competitie.

Un numar de 180 de lucrari au fost selectate de un juriu format din profesorii de desen de la scolile cu cei mai multi participanti si vor fi expuse cu aceasta ocazie, iar 60 de lucrari au primit premii si mentiuni.

Dupa festivitatea de premiere se va desfasura un spectacol sustinut de Clubul Copiilor si Elevilor din Suceava si de trupa Teatrului de Papusi al Ansamblului "Ciprian Porumbescu" din Suceava.

Rompres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul