Cum sa discutam cu copiii despre sex? 

Intr-o lume saturata de imagini si mesaje erotice, interesul copilului pentru sex se trezeste mult mai devreme. Nu asteptati sa afle de pe strada sau de la prieteni. Vor afla, probabil, la o varsta nepotrivita, intr-un mod nepotrivit, de la persoana nepotrivita. si, probabil,   ceva incorect.

Copiilor trebuie sa li se vorbeasca despre sex devreme, dar atat cat este necesar. Incepeti sa-i oferiti informatii incepand chiar de la 2-3 ani, pana cand devin adulti, conturand o imagine din ce in ce mai completa despre acest subiect. Raspundeti la intrebarile lor in cel mai simplu mod posibil. Chiar daca intrebarea vine intr-un moment nepotrivit, dati raspunsul direct, pe loc. Daca nu va jenati de prieteni sau musafiri si raspundeti fara ezitari, copilul se va convinge ca nu e nimic rau, rusinos sau interzis.Pregatiti-va pentru momentul cand copilul va pune intrebarea "De unde vin copiii?". Raspunsul firesc este "Din burtica mamei". Nu-l pacaliti pe copil cu o poveste oarecare. Mai devreme sau mai tarziu va vedea ca toti cei din jurul lui stiau adevarul inaintea lui si se va simti tradat, nesigur de el si de parinti, ca sursa de informare.

Folositi limbajul stiintific, cuvinte ca penis, ovare, uter, in explicatiile legate de transformarile sau functiile organismului, asa dupa cum folositi stomac sau rinichi.

(Mihaela Nicolaescu, Psiholog, Fundatia Copiii Nostri )
Citeste tot articolul in Adevarul
17 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul