Cum dezvatam copiii de limbajul vulgar
  

"Du-te dracului", "taci fa", reprezinta expresii care nu sunt folosite doar de oameni needucati, ele sunt si pe placul copiilor. Si cand spun copii, nu ma refer la adolescenti rebeli de 17-18 ani, ci la micuti de doar cativa anisori. Daca vreti sa va convingeti, este suficient sa urmariti intr-una dintre zile emisiunea in care o dadaca invata parintii sa isi educe odraslele. Veti vedea ca limbajul vulgar care ne agreseaza bunul-simt aproape peste tot pe unde mergem nu mai este de mult o forma de agresivitate specifica adultilor.

Mai nou, poate si din prea multa iubire, unii parinti cad victimele violentelor verbale manifestate chiar de propriii copii, care nu au mai mult de 3-4 ani. Surprinzatoare este insa atitudinea parintilor, care, in loc sa ia masuri, se amuza si trec cu vederea iesirile in decor ale copiilor lor. Psihologii spun ca inainte de a-i reprosa copilului felul in care se poarta sau vorbeste, ar trebui sa ne analizam propriul comportament si limbaj.


Atmosfera tensionata din familie este la fel de raspunzatoare pentru abordarea unui limbaj vulgar de catre copil. "Copiii care traiesc intr-un mediu conflictual, cu certuri, violenta fizica si verbala, sunt mai predispusi la acte agresive", explica psihologul. Psihologii spun ca odata cu trecerea timpului, aceste comportamente sunt mult mai greu de corectat. Asa ca parintii trebuie sa ia masuri imediat cum observa nereguli in atitudinea copiilor.

Citeste tot articolul in: Curentul

Foto: Curentul

1 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul