Copilul tau plange cand il speli pe par? Trucuri pentru o baie fara lacrimi

/ / Modificat: 2018-10-27
Copilul tau plange cand il speli pe par? Trucuri pentru o baie fara lacrimi

Unii copii tipa si plang de fiecare data cand ii uzi pe par. Este o problema frecventa  mai ales la copiii de unu sau doi ani.

Psihologul Luciano Montero iti ofera cateva trucuri pentru ca micutul tau se se bucure de baie si atuci cand il speli pe par.

Un prim pas pentru a evita lacrimile este sa intelegi ca poate copilul a avut o experienta neplacuta in trecut. De exemplu, l-au usturat ochii din cauza sapunului, asa ca trebuie sa folosesti un sampon pentru copii 

De asemenea, inainte de baie poti pune sticla cu sampon in cada, pentru a nu fi rece.

Reteta care da rezultate magice

Pe unii copii ii deranjeaza cand li se prelinge apa pe fata, deoarece simt ca se vor ineca. Aici parintii pot recurge la cosoroace si astfel apa nu li se mai scurge pe fata. Sau poti spala copilul cu capul lasat pe spate, ca in saloanele de coafura.

Sunt mame care dau copilului o pereche de ochelari de inot si ii fac sa se simta in siguranta, pe langa faptul ca le induce ideea de plaja.

Sunt unii copii care tolereaza spalatul pe cap, doar atunci cand ei spala parul papusii preferate. 
O reteta care da rezultate magice este aceea de a intra în cada cu copilul. Ideea este sa te vada ca-ti speli si tu parul. Ba chiar, in joaca, il lasi sa te spele el, apoi si tu pe el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Baie copii Sampon copii Sfaturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre