Copiii, educati cu televizorul

/ / Modificat: 2011-10-14
Copiii, educati cu televizorul





 

Parintii au incredere in sfaturile de pe micul ecran. Un studiu recent, efectuat de Institutul National al Familiei si Cresterii Copilului din Marea Britanie, releva faptul ca parintii au din ce in ce mai multa incredere in emisiunile gen "Supernanny".

In educatia copiilor lor, parintii tind sa aiba o incredere din ce in ce mai mare in emisiunile gen "Super Dadaca". Astfel, dintr-un studiu efectuat de Institutul National al Familiei si Cresterii Copilului din Marea Britanie reiese faptul ca 83% din persoanele chestionate au gasit raspunsuri la problemele lor legate de relatia cu progeniturile din show-uri tv, precum "The House of Tiny Tearaways" si "Who Rules the Roost?" (ambele BBC), "Driving Mum and Dad Mad" (ITV) sau "Supernanny" (Channel 4). Cu toate acestea, 37% sunt inca susceptibili ca o emisiune tv te poate ajuta sa-ti educi cum trebuie copilul.

Un alt studiu, realizat de Academia Americana de Pediatrie, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste timpul petrecut de copii in fata micilor ecrane. Potrivit cercetatorilor, micutii se uita la televizor cu mult inainte de a merge la scoala. In nu mai putin de 70% din cresele din SUA, copiii au acces la televizor.

Desi exista o reglementare care stabileste ca un copil sub doi ani nu trebuie sa urmareasca un program tv, indiferent de natura lui. De asemenea, intr-un singur an, un copil petrece 900 de ore la scoala si 1.023 in fata micului ecran. Pentru a-i feri pe micuti de diverse complicatii ce apar o data cu statul prea mult in fata televizorului, parintii sunt sfatuiti sa limiteze accesul acestora la aparate cu ecran.

Astfel, in camera copilului sunt recomandate doar cartile, revistele pentru copii, jucariile si jocurile, fara televizor, computer sau console video. Iar atunci cand ii lasa la televizor, sa aiba in vedere avertizarile in ceea ce priveste continutul programelor.  

Adriana V. Paduraru

Jurnalul National

29 Ianuarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre