Copiii supraponderali predispusi la diabet
 

Conform unui nou studiu, copiii supraponderali sunt predispusi la diabet, realateaza HealthDay News. Studiul arata ca adolescentii si copii care sufera de obezitate prezinta niveluri ridicate ale markerilor pentru infalamarea vaselor sanguine, ceea ce ii pune la un risc ridicat pentru diabet de tipul II si boli cardiovasculare.

 
Cercetatorii de la Centrul de Diabet Joslin, au examinat 38 de copii, cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani. Dintre acestia, 17 erau slabi si 21 sufereau de obezitate, dar aveau niveluri normale a le glicemiei, ceea ce inseamna ca nu dezvoltasera inca diabet.


Copiii care sufereau de obezitate aveau un procent substantial mai ridicat la grasimii corporale cat copii labi si aratau deja semne de rezistenta la insulina, o afectiune comuna pre-diabetului.

Studiul a descoperit de asemenea, ca acei copii care sufereau de obezitate prezentau niveluri ridicate ale markerilor sangelui pentru inflamatii subclinice sau asimptomatice ale unuia din cele trei straturi ale vaselor de sange.

Cercetarea sugereaza ca la copiii care sufera de obezitate, exista un risc crescut de dezvoltare de boli cardiovasculare.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro
28 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul