Copiii supradotati si talentati, in atentia cercetatorilor
 

In perioada 27-29 mai, s-a desfasurat la Suceava prima conferinta nationala pentru educatia copiilor supradotati si talentati, intitulata "Gifted Education".

Desfasurata sub egida Institutului Roman de Studii si Cercetari Avansate (IRSCA) si a Fundatiei Nationale de Tineret, conferinta a avut drept scop identificarea unor modalitati de cultivare si de promovare a tinerilor supradotati si talentati din Romania.

Prima de acest gen din Romania, conferinta a reunit peste 30 de specialisti romani si straini din institutii specializate pe educatia elevilor supradotati si talentelor din intreaga lume.


Cei prezenti au dezbatut ideea infiintarii unei federatii romanesti, afiliata la standardele si organizatiile internationale, care sa desfasoare programe speciale de psihopedagogie si consiliere pentru copiii cu aptitudini deosebite.

"Programele educationale care promoveaza tinerii supradotati si talentati sunt foarte importante pentru viitorul Romaniei. Iata de ce vom incerca sa dezvoltam si sa implementam cat mai multe programe de acest fel", a declarat presedintele IRSCA, Nelu Colceag

Sursa:

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul