Copiii nascuti dupa 2010 vor fi mai inteligenti si vor trai mai mult

/ / Modificat: 2019-04-02
Copiii nascuti dupa 2010 vor fi mai inteligenti si vor trai mai mult

Copiii care fac parte din Generatia Alfa, adica cei nascuti dupa anul 2010, vor fi adulti mai inteligenti si vor vor avea o viata mai lunga decat cei dinaintea lor. Pot trai pana la 140 de an. Cel putin asa sustin specialistii.

Generatia Alfa este considerata drept generatia care a suferit cea mai mare transformare pe plan social. Spre deosebire de generatiile anterioare, care au utilizat tehnologia, cei din Generatia Alfa isi vor petrece cea mai mare parte a anilor de formare complet absorbiti de ea.

Expertii avertizeaza, insa, ca tehnologia aduce si pericole, nu doar beneficii.

"Generatia Alfa este o generatie asistata de inteligenta artificiala in permanenta si se spune ca asa vor avea posibilitatea de a preveni boli si de a trata, si de aceea specialistii spun ca pot trai si pana la 140 de ani", explica Izabela Marinescu, specialist in parenting, pentru Observator TV.

Ce prevad specialistii

De asemenea, sepcialistii prevad ca Generatia Alfa va fi cea mai educata si prospera de pana acum datorita faptului ca are toata informatia la indemana. Iar aceasta abundenta ii face pe cei mici sa isi stabileasca scopuri pe termen lung, inainte de a invata sa scrie la tabla. Dar tehnologia are si dezavantajele ei.

"Din punctul meu de vedere, aceasta generatia va suferi cel mai tare de tulburari de personalitate narcisica. Va dezvolta toate celelalte adictii decat orice alta generatie dinaintea ei: vor incepe viata sexuala mai repede, vor descoperi alcoolul mai devreme", subliniaza Constantin Cornea, psiholog, pentru Observator TV.

De aceea, psihologii recomanda cel mult o ora de activitate pe telefon sau pe tableta in cazul prescolarilor. Copiii mai mari pot petrece mai mult timp in fata ecranelor, cu conditia sa aiba si alte activitati care nu includ tehnologia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Generatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre