Copiii maltratati vor avea probleme de sanatate cand devin adulti


Persoanele care sunt supuse abuzurilor fizice in copilarie au un risc crescut de a se imbolnavi cand devin adulti, releva rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la King's College din Londra. Acestia au urmarit 1000 de persoane din Noua Zeelanda de la nastere si pana la varsta de 32 de ani.

O treime dintre cei care au fost maltratati in copilarie aveau inflamatii - un indicator timpuriu al bolilor de inima sau al diabetului. Prevenirea abuzului in copilarie poate reduce o serie de boli la maturitate, sustin cercetatorii.

Participantii la acest studiu au fost atent monitorizati, iar cercetatorii au luat in considerare multi alti factori care influenteaza starea de sanatate, precum stresul, depresia, fumatul, dieta, activitatea fizica.Au fost luate probe de sange persoanelor implicate in acest studiu pentru a determina substantele care sunt asociate cu inflamatiile in organism. In urma acestor analize, adultii care au fost maltratati in copilarie si care aparent erau sanatosi, aveau, de fapt, un nivel crescut al inflamatiei in organism de aproape doua ori fata de cei care nu au fost maltratati.

Iar inflamatia este un prim semn al unor boli precum cele de inima sau diabetul. Asadar, respectarea standardelor referitoarea la maltratarea copiilor poate duce la scaderea bolilor persoanei respective ajunsa la varsta adulta.

16 Ianuarie 2 007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul