Copiii inspaimantati de mancarurile noi


Cercetatorii au gasit o explicatie pentru faptul ca unor copii nu le place sa incerce mancaruri noi, aceea ca se transmite genetic, relateaza Reuters Health.

Studiul a inclus gemeni identici si frati gemeni si a analizat preferintele lor culinare. S-a observat ca 80% din aceste preferinte sunt mostenite genetic.

Specialistii spun ca atat oamenii cat si animalele sunt reticente fata de mancaruri noi si aceasta evitare ar putea avea un avantaj evolutionist si anume in acest fel nu ne expunem la toxine.

Cercetarile au durat de la 8 pana la 11 ani si au inclus gemeni identici si frati gemeni pentru a putea separa reactiile genetice la mancare de cele de alta natura. Gemenii identici au 100% aceleasi gene, iar fratii gemeni impart 50% din gene.


In urma studiilor, la gemenii identici s-a observat o mostenire genetica a preferintelor culinare in proportie de 78%. Astfel, mediul inconjurator nu are o influenta foarte mare ci doar de 22%.

Specialistii avertizeaza ca aceste descoperiri nu inseamna ca educatia pe care le-o ofera parintii copiilor nu conteaza deoarece mostenirea genetica nu le determina comportamentul pe deplin.

Cocluzia studiului este ca orice copil care este reticent sa incerce mancaruri noi poate fi educat si in timp mancarea respectiva ii va placea.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

22 August 20 07Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul