Copiii din Bucuresti au note mari la traversat strada
 

De la inceputul anului si pana in prezent, Politia Rutiera a inregistrat 69 de cazuri de raniri usoare ale minorilor produse in accidente de circulatie, fata de 98 inregistrate anul trecut.

Astfel, in primele cinci luni ale acestui an se constata o scadere a numarului accidentelor rutiere produse din vina minorilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani cu 27,5 la suta fata de anul 2004. In proportie de 92 la suta, cauzele accidentelor produse au fost traversarile minorilor prin locuri nepermise.

Se pare ca programele de educatie rutiera derulate de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei in toate unitatile de invatamant au dat roade. Ca urmare, in aceste zile, in Bucuresti s-a desfasurat faza finala a concursului de educatie rutiera si civica, din cadrul programului "Invatam de mici sa fim prevazatori". Proiectul, derulat in toate unitatile scolare din Capitala, i-a invatat pe copii cum trebuie sa treaca strada .


In urma concursului, locul I a fost castigat de Scoala generala nr. 130, din sectorul 5, locul II - de Scoala generala nr. 111, din sectorul 4, si locul II - de Scoala generala nr. 120, din sectorul 4. Premiile au constat in renovarea scolii ocupante a locului I si in reamenajarea terenului de sport al scolii, castigatoare a locului II.

Programul a fost initiat o data cu inceperea anului scolar 2004-2005 si a cuprins toate unitatile de invatamant ale Municipiului Bucuresti, fiind implicati peste 87.000 de copiii din clasele I-VIII si 200 de politisti din Capitala. Cu aceasta ocazie au fost tiparite 100.000 de orare si 20.000 de postere cu sfaturi utile pentru copii pe teme de educatie rutiera si civica, materiale ce au fost distribuite elevilor de catre politisti si inspectori scolari.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul