Copiii cu un singur parinte nu sunt dezavantajati


Cercetatorii arata ca acei copii crescuti de un singur parinte au putin mai multe probleme decat copiii crescuti in familii intacte, dar aceasta mica diferenta se datoreaza unor factori cum ar fi o posibilitate mai mare de saracie si nu faptul ca au un singur parinte in sine, relateaza Reuters Health.

Specialistii au analizat situatia a 971 de persoane monitorizate de la nastere pana la varsta de 25 de ani. Participantii la studiu au fost intrebati daca au fost crescuti de un singur parinte la un moment dat in viata lor si daca da, pentru cat timp.

O serie de boli ce au aparut in jurul varstei de 21 pana la 25 de ani au fost asociate cu expunerea la un singur parinte, inclusiv riscul de depresie si anxietate, tentative de sinucidere, somaj, arestarea sau condamnarea pentru o crima.


Dar cand cercetatorii au folosit date statistice pentru a face comparatie cu copiii crescuti de doi parinti, cum ar fi varsta mamei, statutul socio-economic al familiei, abuzul sexual, dosarul penal al parintilor, consumul de droguri de catre parinti, efectele vietii cu un singur parinte nu si-a adus aportul in aceasta mica diferenta de probleme.

Specialistii subliniaza ca majoritatea persoanelor crescute de un singur parinte nu au boli mintale sau alte probleme si ca acele persoane care dezvolta astfel de probleme nu sunt crecute de un singur parinte.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 Sep tembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul