Copiii criticati prea mult comunica mai greu


Copiii mici care sunt abuzati verbal de adulti pot suferi ulterior de probleme in ceea ce priveste capacitatea creierului de a procesa limbajul, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Statele Unite, informeaza newscientist.com.

La studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts, au participat 17 voluntari care au suferit grave abuzuri verbale in copilarie, dar nicio alta forma de maltratare.

Alaturi de acestia au fost selectati alti 17 voluntari din aceleasi categorii socio-economice si de aceeasi varsta care nu suferisera nicio forma de abuz.


Tomografiile creierelor lor au scos la iveala faptul ca aceia care fusesera abuzati verbal in copilarie aveau cu 10% mai putina materie cenusie in partea creierului asociata limbajului, lobul temporal drept, care contine o sectiune responsabila cu procesarea auditiva.

Aceasta zona ajuta creierul sa inteleaga tonul vocii.

Expertii definesc prin termenul de "abuz verbal" denigrarile si comentariile critice frecvente, care duc la aparitia sentimentului de inferioritate si la diminuarea respectului de sine.

Sursa: Evenimentul Zilei

23 Octomb

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul