Copiii care iau suplimente cu ulei de peste sunt mai inteligenti


Suplimentele alimentare cu ulei de peste administrate zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cit s-ar dezvolta in trei ani, este concluzia unui documentar realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai multa materie cenusie, necesara dezvoltarii inteligentei. Pe parcursul celor trei luni cit a durat studiul, copiii au luat cite doua capsule cu ulei de peste, au redus cantitatea de gustari grase si bauturi carbogazoase si au facut mai mult sport.


Tomografiile realizate participantilor la studiu au indicat faptul ca modificarile produse in creier in urma acestui tratament au condus la dezvoltarea capacitatilor de invatare si de concentrare si a memoriei pe termen scurt cu trei ani in trei luni.Cercetatorii de la Imperial College London care au realizat acest studiu au declarat ca au fost “uimiti” de schimbarile remarcate la cei patru copii, cu virste intre 8 si 13 ani, care au participat la studiu.

Profesorul in psihiatrie Basant Puri, coordonator al studiului, spune ca acei copii care au o dieta alimentara bogata in zaharuri, hrana de tip fast food si grasimi, au nevoie de o suplimentare a dietei cu acizi Omega-3 si Omega-6, care se gasesc mai ales in ulei de peste.

Profesorul este de parere ca si adultii pot obtine beneficii din tratamentele cu suplimentele cu ulei de peste, acestea ajutind la regenerarea creierului.

Sursa: Med iafax

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul