Copiii britanici, cei mai neglijati si mai putin educati


Copiii britanici se afla pe ultimul loc intr-un tabel alcatuit in urma examinarii starii fizice si emotionale a tinerilor in 21 din cele mai bogate tari industrializate. In pofida faptului ca traieste in a cincea tara bogata de pe mapamond, tanara generatie de britanici experimenteaza unul dintre cele mai scazute niveluri de saracie, scrie ziarul "The Independent".

Un studiu efectuat de UNICEF arata ca acestia se considera mai putin fericiti, beau mai mult alcool, iau mai multe droguri si au mai multe raporturi sexuale la varste fragede decat copiii din alte tari. In realizarea studiului, UNICEF a luat in calcul 40 de indicatori – estimati intre anii 2000-2003 – inclusiv saracia, relatiile din familie si sanatatea.Unul dintre autorii studiului, citat de BBC, sustine ca starea in care se afla copiii britanici este cauzata de lipsa de preocupare fata de acestia si de societatea "dog-eat-dog". Pe primul loc in tabelul realizat pentru estimarea calitatii vietii tinerelor generatii se situeaza Olanda, urmata de Suedia, Danemarca si Finlanda.

Cele mai multe probleme a reiesit ca le au insa tinerii britanici, care se confrunta cu cele mai multe esecuri scolare si relatii nefericite atat in familie, cat si cu cei de varsta lor. Nici copiii americani nu stau prea bine in ceea ce priveste calitatea vietii, SUA situandu-se abia pe penultimul loc, 20, in tabel.

Copiii britanici s-au situat pe ultimul loc la sase categorii analizate. In ceea ce priveste educatia, Marea Britanie s-a plasat pe locul 17, in spatele unor tari din estul Europei, cum ar fi Polonia si Cehia.

Autorul studiului, profesorul Jonathan Bradshaw, de la York University, s-a declarat surprins de descoperirile facute. "Raportul UNICEF este un apel la trezire la realitate, avand in vedere faptul ca, desi este o tara bogata, Marea Britanie are probleme cu copiii si tinerii in privinte de maxima importanta", spune Bob Reitemeier, sef executiv al Children’s Society. Guvernul britanic afirma, in schimb, ca initiativele sale in domenii cum ar fi saracia, fumatul juvenil, consumul de alcool si comportamentul sexual riscant au dus la imbunatatirea vietii copiilor. Desi recunoaste importanta studiului UNICEF, ministrul pentru protectie sociala, Jim Murphy, spune ca foloseste unele date care nu mai sunt de actualitate.

(Arina Avram)

Citeste tot articolul in: Adevarul

15 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul