Copiii au nevoie de povestile spuse de parinti


Povestile spuse direct de parinti ii ajuta mai mult pe bebelusi sa invete sa vorbeasca decat emisiunile de la televizor. O echipa de cercetatori de la Wake Forrest University (SUA) a monitorizat impactul pe care il are televiziunea asupra copiilor sub doi ani. In primii doi ani de viata, care coincid cu primele etape ale invatarii limbajului, copiii deprind mai mult de la un adult decat din programul tv. Cantece, versuri, povesti cu multe personaje individualizate prin intonatie, chiar fraze frumos articulate - iata cateva formule magice care inlesnesc copilului de varsta mica vorbirea corecta si formarea unui vocabular.


Ideea ca televizorul poate sa tina locul parintilor in invatarea copilului de a rosti primele cuvinte este total falsa. Dar sunt alte studii care merg mai departe, aratand ca, de fapt, televizorul nu numai ca nu poate inlocui povestile parintilor sau ale bunicilor, dar, mai grav, el incetineste dezvoltarea intelectuala a copiilor sub trei ani. Pentru ca tot televizorul a fost gasit vinovat si de tendinta spre sedentarism, spre obezitate, nervozitate, tulburari oftalmologice in cazul copiilor mici care sunt abandonati in fata ecranului

(Magda Marincovici)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National     

17 Iulie 2007< /i>  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul