Copii abandonati - Jurnalul National va invita la dezbatere


In fiecare an, mii de copii sunt abandonati in maternitatile si spitalele de pediatrie din Romania. Cei mai multi dintre ei sunt sanatosi si au nevoie sa creasca intr-o familie. Raman in spitale, pentru ca leaganele de copii au fost desfiintate inainte ca statul sa puna la punct un sistem alternativ de protectie.

Sunt condamnati, inca de la nastere, la o viata lipsita de afectiune, la alienare si la infectii intraspitalicesti. Nu sunt vaccinati, -obligatoriu si gratuit-, impotriva bolilor copilariei, iar cei care se nasc cu probleme de sanatate ajung, cel mai adesea, in cimitirele saracilor.


Salvarea acestor copii neajutorati este responsabilitatea noastra, a fiecarui roman. Jurnalul National a facut primul pas, prin campania de presa care a mobilizat autoritatile statului.

Joi, 2 iunie, incepand cu orele 18:00, la sediul UNICEF din B-dul Primaverii, nr. 48A, ii invitam pe toti cei carora le pasa, colegi de presa, reprezentanti ai autoritatilor statului si ai societatii civile, la un dialog pe aceasta tema, pentru a gasi impreuna solutii concrete.

Suntem datori fata de copiii care asteapta pe un pat de spital sa mergem mai departe!

Participarea la dezbatere se poate face prin confirmare la : luminita.gurita@jurnalul.ro

Nota: participarea la eveniment se face prin confirmare

Persoana de contact: Luminita Gurita, Jurnalul National, t el: 0723 640 276

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul