Connex investeste in educatia copiilor din Romania


"Bursele Connex pentru liceu", o noua initiativa in cadrul programului "Connex pentru viitor"

Prin noul program, dezvoltat in parteneriat cu World Vision Romania, Connex va sprijini 150 de elevi din mediul rural sa isi continue studiile la liceu.

"Connex este incantat sa lanseze un program care va dura patru ani, menit sa-i ajute pe copiii cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati materiale, sa aiba un viitor mai bun, prin accesul la educatie. Patruzeci la suta dintre clientii nostri cred ca educatia este domeniul care are nevoie de cea mai mare sustinere. De aceea, ne-am angajat sa sprijinim un program educational pe termen lung, care poate ajuta cu adevarat comunitatea", a spus Marian Velicu, Vice President Regulatory, Strategy and Public Affairs la Connex."Datorita sprijinului oferit de Connex, suntem in masura sa implementam un nou program national, in beneficiul tinerilor elevi. Organizatia noastra are o experienta de zece ani in dezvoltarea proiectelor cu caracter social, in special in zonele rurale ale tarii. Credem ca programul "Bursele Connex pentru liceu" le va da acestor copii sansa de a-si valorifica intregul lor potential si de a-si dezvolta o cariera de succes, in viitor", a spus Cristian Bucurescu, Director Adjunct World Vision Romania.

Beneficiarii programului sunt 150 de absolventi de scoala generala, din cinci judete ale tarii: Bacau, Cluj, Dolj, Iasi si Valcea. Copiii selectionati au obtinut rezultate bune la examenul de capacitate si au demonstrat ca au potential de dezvoltare, precum si motivatia necesara, dar nu dispun de posibilitati materiale pentru a-si continua studiile.

In ultimele luni, World Vision Romania a trasat planuri de dezvoltare pentru fiecare elev. In continuare, ONG-ul va monitoriza performantele scolare ale elevilor si le va acorda sprijin pentru a se dezvolta in domeniile in care exceleaza. Copiii vor beneficia de suport psihologic pentru a se integra mai usor in mediul liceal si urban.

Connex va asigura toate costurile asociate programului, cum sunt cele legate de cazarea in camine, hrana, transport, materiale scolare, asistenta medicala, precum si alte costuri. Suma totala estimata pentru acest program este de peste 600.000 de euro.

"Connex pentru viitor" este un program special conceput pentru a sustine angajamentele companiei fata de comunitate. Pe baza alegerii exprimate de clientii sai, Connex dezvolta o varietate de programe care vin in intampinarea nevoilor comunitatii.

Primul proiect din cadrul "Connex pentru viior" a fost restaurarea Turnului Sfatului din Sibiu, anuntata la data de 30 martie 2005.

Acesta a fost urmat de "Litoral curat", un proiect de curatenie care s-a desfasurat in aceasta vara in statiunile de pe litoralul Marii Negre. Toate aceste initiative se alatura programelor de caritate dezvoltate de catre Fundatia Connex in ultimii sapte ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul