Concurs de rasfatat copiii la gradinitele private din Galati
 

Tot mai multi parinti prefera sa-si lase odraslele in grija institutiilor particulare, care asigura de la cursuri de engleza pana la ore de dans, in ciuda preturilor piperate.

Ore de dans sportiv, inot, initiere in informatica, limbi straine, pian, patinaj si regimuri alimentare speciale. Desi in oras exista 60 de gradinite de stat, doar cateva se pot compara cu cele particulare in ceea ce priveste dotarile si oferta. In consecinta, tot mai multi parinti prefera institutiile private pentru educarea micutilor, in ciuda costurilor destul de piperate.

Una dintre primele gradinite particulare din Romania, "Lira", care si-a deschis portile in 1990, a rezistat pe piata datorita disciplinei pe care personalul a reusit sa le-o impuna copiilor.

In fiecare zi, din momentul in care cei 70 de micuti care frecventeaza gradinita intra pe poarta  pot vorbi doar in limba engleza.  Pentru 170 de lei pe luna, copiii invata sa stapaneasca, cu ajutorul unor cadre specializate, tehnica vorbirii si aritmetica.

O alta gradinita care ofera servicii similare este "Lumea Copiilor", infiintata in 2003. Parintii platesc o taxa lunara de 325 de lei, insa s-au declarat multumiti deoarece copii invata nu doar sa converseze in engleza si franceza, ci  descifreaza si tainele calculatorului si ale dansului.

Pe langa optiunile-standard, alte gradinite din Galati incearca sa iasa in evidenta cu oferte mai complexe. Printre acestea se numara si "Bamby", care functioneaza din 2001. Aici se joaca, dorm si invata engleza si informatica 20 de copii. Spatiul este modern, programul prelungit, personalul asigura trei mese pe zi cu un regim exclusiv lacto-vegetarian.  

Cele mai "de fite" si mai scumpe gradinite din Galati sunt "Piticot", "Omul de Zapada" si "Iulica". Desi parintii scot sume serioase de bani din buzunar, sunt multumiti pentru ca institutiile respective le asigura micutilor de toate: de la trei mese pe zi  pana la rechizite.

(Alina Comsa-Durbaca)  

Citeste toata stirea in: Evenimentul Zilei

14 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul