Cine are mai multe sanse sa aiba gemeni?


Un cercetator specializat in studierea nasterilor multiple are motive sa afirme ca femeile mai inalte sunt mai adesea mame de gemeni – informeaza Yahoo News. Organismul femeii inalte are un o cantitate mai mare dintr-o proteina sintetizata de ficat care are legatura cu hormonii de crestere (IGF). Prezenta acestei proteine intensifica activitatea ovarelor.

Dr. Gary Steinman, de la Long Island Jewish Medical Center, a comparat inaltimea a 125 de femei mame de gemeni si 24 mame de tripleti cu inaltimea medie a femeilor din SUA. Cele care au dat nastere la gemeni erau in medie cu peste 2 cm mai inalte.


Intr-un studiu anterior, dr. Steinman descoperise ca femeile care consuma produse animale, in special produse lactate au o probabilitate de 5 ori mai mare sa nasca gemeni decat cele care nu consuma regulat asemenea alimente.

Vacile, ca si oamenii, produc IFG ca raspuns la prezenta hormonilor de crestere, iar IFG trece in sange si apoi in lapte.

Sursa: News365

08 Octombri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul