Cercetatorii au descoperit: Copiii au mai multa energie decat sportivii

/ / Modificat: 2019-01-29
Cercetatorii au descoperit: Copiii au mai multa energie decat sportivii

Copiii au energie mai multa decat sportivii profesionisti. Asta au descoperit oamenii de stiinta, ceea ce inseamna ca este imposibil ca adultul sa tina pasul cu ei.

Mamele si tatii care spera ca micutii lor obosesc si asa au si ei parte de un somn bun sa-si puna pofta-n cui.

Copiii au, de asemenea, si o capacitate foarte mare de a se reface dupa efort si revin repede la activitatile lor.

"Micutii folosesc mai mult din metabolismul lor aerob si, prin urmare, au fost mai putin obositi in timpul activitatilor fizice de intensitate ridicata", a declarat Sebastien Ratel, profesor asociat in Fiziologia Exercitiilor, cel care a finalizat studiul la Universitatea Clermont Auvergne, Franta.

Acesta a mai explicat ca cei mici isi revin imediat si datorita recuperarii rapide a ritmului cardiac si capacitatii de a elimina foarte repede acidul lactic din sange, cel care se face "vinovat" de oboseala muschilor.

Ce spune studiul

Studiul a fost realizat pe un esantion de 12 tineri, cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani, adulti fara viata sportiva si 13 sportivi de performanta, alergatori de triatlon la nivel national sau ciclisti pe distante lungi.

Toti au efectuat doua sprinturi de rezistenta de sapte secunde, urmate de o recuperare de un minut, timp in care a fost masurata puterea aeroba. A doua tura au fost pusi sa mearga cat mai repede posibil, timp de 30 de secunde.

Dupa aceste teste s-a constatat ca cei mici, nu numai ca au muschii rezistenti la oboseala, dar se recupereaza foarte repede si dupa exercitiile de intensitate ridicata - chiar si mai repede decat sportivii foarte bine pregatiti. Astfel, energia adultilor a scazut cu 51,8%, a sportivilor cu 41,8%, iar a copiilor cu doar 35,2%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Energie Energie copii

Articole recomandate

Citeste si despre