Ce trebuie sa faca elevii pentru a beneficia de gratuitate pe transportul in comun

/ / Modificat: 2020-06-04
Ce trebuie sa faca elevii pentru a beneficia de gratuitate pe transportul in comun

Elevii din Romania vor putea beneficia de gratuitate pentru transportul in comun. Astfel, toti copiii inscrisi in sistemul de invatamant pot solicita acest drept pentru a beneficia de o legitimatie de calatorie. 

Potrivit celor de la avocat.net, elevii pot cere legitimatiile respective chiar de la operatorii de transport, insa doar in baza carnetului vizat pe anul scolar in curs. Elevii care se deplaseaza in alta localitate vor trebui sa urmeze cativa pasi in plus pentru a beneficia de aceasta gratuitate. 

Trebuie sa solicite de la scoala de care apartin o adeverinta in baza careia sa isi dovedeasca traseul parcurs. Hotararea pentru gratuitatea in randul elevilor a fost publicata in urma cu cateva zile in urma in Monitorul Oficial. De asemenea, aceste cheltuieli se pot deconta pe baza carnetului de elev vizat in mod corespunzator pentru anul in curs.

Elevii care au domiciliul in alta locaitate trebuie sa mai depuna o cerere la scoala, in fiecare semestru, pentru a le fi eliberate legitimatiile, fie adeverintele de calatorie necesare. 

Gratuitatea nu este valabila in perioada vacantelor 

Gratuitatea calatoriilor nu este valabila si pe perioada vacantelor, cum este cea de vara, de cateva luni.

Dupa obtinerea documentatiei corespunzatoare, operatorul de transport elibereaza documentele necesare in vederea calatariilor. Elevii, dar si parintii pot depune copiile dociumentelor la institutiile de invatamant de care apartin cei mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre