Ce spune medicul care a trimis acasa fetita care a murit de pneumonie: "Copilul a fost consultat pe indelete"

/ / Modificat: 2019-12-12
Ce spune medicul care a trimis acasa fetita care a murit de pneumonie:

Medicul de la spitalul din Focsani care a consultat fetita in varsta de 4 luni si jumatate care a murit de pneumonie, dupa ce a fost consultata si trimisa acasa, a facut primele declaratii. Acesta sustine ca micuta nu avea simptome ale unei afectiuni respiratorii.

"In data de 6 decembrie, la ora 12:14, am consultat copilul Petre Daria Maria, in varsta de patru luni si jumatate. La examenul clinic, nu am depistat simptomatologii respiratorii, copilul respira bine, avea un tonus bun, a fost consultat pe indelete. Temperatura intrarectala a fost de 36,8 grade, i-am administrat un antitermic. La examenul clinic am gasit un faringe hiperemic, fara alte modificari vizibile. Copilul a primit o reteta acasa cu antitermic si simptomatice," a spus Mihaela Mihalache, medicul care sustine ca a consultat bebelusul, potrivit Libertatea.ro.

Rezultatul necropsiei il contrazice pe medic

Familia, insa,  a anuntat ca va face toate demersurile pentru ca medicul sa fie sanctionat, pentru ca i-a trimis acasa cu fetita, care a murit a doua zi. 

"O sa mergem mai departe, trebuie sa facem dreptate pentru a nu pati si alte familii ce am patit noi. La morga, cand mi-am luat fetita am intrebat de ce mi s-a intamplat asta si mi-au zis ca a avut pneumonie," a marturisit tatal bebelusului.

In urma necropsiei, medicii legisti au stabilit ca fetita avea pneumonie, nu rosu in gat, asa cum a diagnosticat-o medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medic Pneumonie

Articole recomandate

Citeste si despre