Bebelusii primesc 150 de lei pentru trusou

In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2007, beneficiarii trusoului pentru nou nascuti vor primi echivalentul in lei al "cosului bebe", adica suma de 150 de lei.

Guvernul a aprobat ieri o Ordonanta prin care introduce o serie de masuri tranzitorii, care fac posibila aplicarea prevederilor legii privind trusoul pentru noi nascuti in perioada pana la elaborarea normelor de aplicare a ei. "Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, iar acum trebuie sa se elaboreze normele metodologice de aplicare a ei si, la nivel local, sa se demareze licitatiile pentru achizitionarea produselor care intra in trusoul pentru noi nascuti", a explicat Oana Marinescu.

Banii necesari platii contravalorii trusoului pentru nou nascuti vor fi transferati catre bugetele locale, astfel incat sumele sa poata fi distribuite de autoritatile locale.

Pentru a primi contravaloarea "cosului bebe", parintii naturali ai copilului sau reprezentantul legal al acestuia trebuie sa depuna o cerere scrisa, insotita de copia certificatului de nastere, la autoritatile publice locale unde domiciliaza.

Autoritatile locale vor plati cei 150 de lei, contravaloarea trusoului pentru nou nascuti, in termen de maxim 30 de zile de la depunerea acestei cereri. Dupa aparitia normelor metodologice, autoritatile locale vor acorda noilor nascuti cate un trusou.

Citeste tot articolul in: Ziua 

19 Ianuarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul