Bebelusii prematuri, riscuri pe termen lung


Cel mai mare studiu realizat pana in prezenta asupra consecintelor pe termen scurt ale nasterii premature a descoperit ca bebelusii prematuri inregistreaza rate de deces mult mai mari in copilarie si au mai multe sanse de a nu avea copii o data ajunsi la maturitate.

Studiul a fost realizat pe o perioada de mai multe decenii si a urmarit aproximativ 1.2 milioane de nasteri. De asemenea, studiul a ridicat o serie de intrebari despre bebelusii cu o greutate foarte scazuta care sunt salvati astazi datorita medicinei moderne.

Noile terapii si medicamente au fost folosite pentru prima data in 1990, asadar, copiii participanti la studiu se pare ca au fost mai sanatosi in medie, decat copiii nascuti prematur in ultimii ani.Majoritatea bebelusilor prematuri cresc avand o buna sanatate si un proces normal de reproducere, insa cercetatorii au descoperit riscuri mult mai mari decat la copiii nascuti la termen intre 1967 si 1988. Descoperirile vin ca o completare la consecintele nasterii prematuri precum, probleme pulmonare, dizabilitati si retard mintal.

Cercetatorii au declarat ca preventia include tratamente hormonale pentru femeile care sunt predispuse la nastere prematura, evitarea inducerii nasterii, decat in cazul in care este necesar si reducerea numarului de embrioni implantati in timpul tratamentelor de fertilitate.

Dintre copiii participanti la studiu, cei nascuti cu 5 pana la 9 sapatmani inainte de terman au prezentat un risc dublu de deces la varsta de 1 an pana la 5 ani, fata de copiii nascuti la termen.

Cercetatorii au examninat individual baietii si fetele si au descoperit la baieti o legatura mai puternica intre nasterea prematura si rata sanselor de deces in copilarie.

In ceea ce priveste copiii ajunsi la maturitate, apare o alta serie de diferente. Nasterea prematura a fost legata de un nivel educational mai scazut si o rata de nastere mai scazuta, atat la barbati cat si la femei, intr-un lot de 580.000 de copiii nascuti intre 1967 si 1976.

Femeile nascute prematur aveau mult mai multe sanse de a naste la randul lor prematur, riscul unei asfel de nasri carescand o data cu severitatea nasterii premature a mamei.

 
Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Riscuri bebelusi prematuri Bebelusi prematuri Prematuri

Gabriela David

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul