Batalie pentru locurile din clasa I


S-au dus vremurile cand invatatorii mergeau din poarta in poarta pe la parinti ca sa-si aleaga o clasa buna sau cand parintii isi luau de mana copiii imbracati in hainute noi si, in prima zi de scoala, isi alegeau pe loc invatatorul. In 2007, parintii care sunt interesati de educatia copiilor lor aleg scoala dupa prestigiul invatatorului chiar si cu doi ani inainte. Au mai ramas inca aproape sase luni pana la inceperea noului an scolar, dar cu toate acestea, parintii care trebuie sa-si dea copiii la scoala in aceasta toamna s-au grabit sa-i inscrie in clasa intai. Ca sa fie siguri ca isi dau copilul la scoala si la invatatoarea preferata, parintii au inceput sa-si inscrie copiii in clasa intai inca din prima luna a acestui an.

Parintii stau la coada pentru a-si inscrie copiii la cele mai bune scoli din fiecare oras.

Perioada de inscriere la scoala continua pana in data de 15 iunie. Singurul criteriu de selectie este distanta dintre unitatea de invatamant si domiciliul copilului. Astfel, la scolile din cartiere au prioritate micutii care locuiesc in zona. Cu toate acestea, brasovenii prefera sa isi inscrie copiii la scolile din centrul orasului, datorita bunei reputatii a acestora. Aceeasi situatie se inregistreaza si la nivelul judetelor Iasi, Arad, Botosani, Mures, Constanta si nu numai. Startul la inscrieri a fost dat si la Scoala generala nr. 3 din municipiul Suceava, unde la jumatatea lunii ianuarie, 60 din cele 125 de locuri pentru clasa intai erau deja ocupate.

Citeste tot articolul in: Curentul

20 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul