Bani pentru plata cresei


Vreti sa va intoarceti la serviciu, insa copiii sunt prea mici pentru a fi lasati singuri? Daca nu va permiteti sa platiti o bona, trebuie sa stiti ca aveti dreptul la un ajutor lunar de trei milioane de lei vechi, sub forma unor tichete, pentru plata cresei micutilor.

Societatile comerciale, regiile autonome, companiile nationale si institutiile din sectorul bugetar, unitatile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care au angajati pe baza contractului individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor de cresa.

Suma individuala acordata pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de trei  ani sub forma tichetelor de cresa se asigura integral din costuri de catre angajator.Bonurile se acorda la cererea angajatului

"Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copiii spre crestere si educare ori in plasament familial, pe baza livretului de familie. Tichetele de cresa  se pot da angajatilor care nu beneficiaza de indemnizatia acordata pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, respectiv pana la trei ani, in cazul copilului cu handicap", ne-a declarat  Mihaela Grecu, sef serviciu Directia Generala Politici Asistenta Sociala din cadrul Ministerului Muncii.

Potrivit acesteia, in prezent, taxa lunara pentru cresa este de aproximativ 90 lei noi, iar valoarea nominala a tichetelor de cresa, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, este de 300 lei noi lunar, pentru fiecare copil aflat la cresa. "Pentru a  acoperi suma de 300 de lei noi, cresele vor oferi noi servicii", a explicat Mihaela Grecu.

Citeste tot articolul in: Libertatea

15 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul