Baiatul cu leucemie salveaza vieti
 

La un an dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie, Pat Pedraja, un baiat in varsta de 11 ani a demarat o misiune si anume de a incuraja oamenii sa doneze maduva.

El si-a convins familia sa ii gaseasca un autobuz si sa conduca prin tara pentru a incuraja minoritati ca el sa devina donatori de maduva. Desi el nu are nevoie de transplant de maduva pentru tratamentul sau impotriva cancerului, acesta precizeaza ca e constient de numarul mare de persoane care mor deoarece nu gasesc un donator compatibil. Din cele 6 milioane de persoana inscrise ca donatori de maduva, 27% din ei este reprezentat de minoritati.


"Este mult mai probabil sa gasesti un donator de aceeasi origine ca si tine. Eu sunt jumatate portughez", spune Pat.

In aceasta vara, programul lui Pat numit "Conducand dupa donatori" a vizitat 30 de state, insa pentru a acoperi cei 125.000$ cheltuiti, a acceptat reclame pe autobuz, insa si pe capul sau,

"Oamenii nu isi dau seama cat de mult pot ajuta, trebuie sa fie informati si eu doresc sa schimb acest lucru", ne marturiseste Pat.

In numai 5 luni, Pedraja a strans 1000$ si a ajutat la inscrierea a 5000 de persoane in registrul de donatori. El planuieste acelasi tur si vara viitoare.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

5 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul