Aproape 300 de milioane de copii din toata lumea nu merg la scoala din cauza epidemiei de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-06
Aproape 300 de milioane de copii din toata lumea nu merg la scoala din cauza epidemiei de coronavirus

Un raport al UNESCO arata ca, din cauza epidemiei de COVID-19, cursurile au fost afectate in solile din 13 tari, astfel ca aproape 300 de milioane de elevi la nivel global nu mai merg la scoala. 

Situatia, una "fara precendent"

Intreruperea temporara a cursurilor din cauza unei epidemii sau oricarui alt tip de criza nu este ceva nou, din pacate, insa modul rapid in care escaladeaza situatia curenta este fara precedent si, daca se prelungeste, ar putea afecta dreptul la educatie," a transmis directorul UNESCO, Audrey Azoulay, printr-un comunicat de presa preluat de Libertatea.

UNESCO spune ca va asigura sprijin pentru toate tarile si va oferi solutii pentru invatamantul la distanta, prin implementarea unor programe si crearea unor platforme pe care profesorii si elevii sa le poata folosi de acasa, la distanta. Institutia va organiza o intalnire de urgenta pe 10 martie, cu privire la inchiderea scolilor din cauza coronavirusului.

Bilanțul deceselor privind epidemia de coronavirus se apropie de 3.400, in timp ce numarul cazurilor de 98.000. Virusul este confirmat in cel putin 85 de tari si teritorii, iar mai bine de 17.000 de cazuri au fost inregistrate in afara Chinei, tara unde a izbucnit epidemia.

Situatia in Romania

In Romania au fost confirmate, pana acum, 8 infectii cu coronavirus. Trei dintre pacienti au fost declarati vindecati. 

La nivel national se afla in carantina 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusa masura autoizolarii la domiciliu. Pana la aceasta ora au fost prelevate si analizate 734 probe de la persoanele care au sosit in Romania din zone afectate de infectia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat in contact cu pacienti confirmati cu acest virus. Dintre acestea, 726 au iesit cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi Scoala Epidemie coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre