Anuntul Inspectoratului: In ce conditii se pot suspenda cursurile din cauza gripei

/ / Modificat: 2019-01-22
Anuntul Inspectoratului: In ce conditii se pot suspenda cursurile din cauza gripei

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis o informare catre unitatile de invatamant privind efectuarea zilnica a triajului epidemiologic, dar si cu alte recomandari, in contextul cresterii numarului de imbolnaviri de gripa.

"Dat fiind noile aspecte cu care ne confruntam, s-a recomandat ca acest triaj sa fie realizat cu mai mare grija si mai des in acest context. Aceste masuri trebuie luate incepand de la igienizare, pana la verificarea sau observarea elevilor care manifesta simptomele gripei", a declarat inspectorul scolar Marina Manea, pentru AGERPRES.

Cand se suspenda cursurile

Potrivit inspectorului, cursurile se pot suspenda in clasele in care, timp de trei zile consecutiv, sunt trei cazuri de copii cu viroze sau gripa, dar si la nivelul scolilor, daca timp de trei zile consecutiv rata de absenteism din aceasta cauza este de peste 20%.

"In cazul in care se inregistreaza focare de infectie respiratorie sau gripa cu minimum trei cazuri la clasa timp de trei zile consecutive, respectiv o rata de absenteism de peste 20% din efectivul unitatii de invatamant timp de trei zile consecutiv se pot lua masuri de suspendare a cursurilor scolare in clasa, respectiv in unitatea de invatamant. Aceasta perioada este stabilita de DSP, nu mai mare insa de cinci zile lucratoare," a precizat Manea.

Ea a mentionat ca triajul zilnic se realizeaza de catre personalul medical din scoala.

"Parintele trebuie sa respecte recomandarea cadrului medical pentru ca afecteaza intreaga colectivitate", a mai spus inspectorul scolar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Epidemie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre