Alocatii copii 2020. Se maresc sau nu alocatiile? Ludovic Orban: "Este o suma MARE"

/ / Modificat: 2020-05-25
Alocatii copii 2020.  Se maresc sau nu alocatiile? Ludovic Orban:

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre dublarea alocatiilor pentru copii. Acesta sustine ca alocatiile nu se pot mari de doua ori intr-un an, mai ales dupa epidemia de coronavirus.

Pentru dublarea alocatiilor ar fi nevoie de un buget suplimentar de 7,3 miliarde lei. 

"Este o suma mare. Sigur, o sa incercam sa crestem alocatia cu cat ne va permite situatia bugetara si situatia economica, si mai ales prognozele economice, dar si aici a fost tot o hotarare a Parlamentului care a fost superpopulista. Nu se poate de doua ori intr-un an sa se dubleze alocatiile! A fost o dublare a alocatiilor in martie 2019, la Legea bugetului de stat, ca urmare a unui amendament care a fost propus de PNL. Mai mult decat atat, Parlamentul aprobase o lege conform careia alocatiile se indexeaza anual, nu cum era inainte de sistem. Si s-au mai dublat inca o data alocatiile.

Orice crestere de venit, mai ales in sectorul public, trebuie sa fie in legatura cu cresterea economica, trebuie sa aiba ca fundament cresterea economica, pentru ca numai de aici apare resurse bugetare suplimentare care sa iti permita cu adevarat sa cresti anumite categorii de cheltuieli publice," a declarat Ludovic Orban pentru Romania TV.

Alocatii copii 2020. Legea dublarii alocatiilor a fost promulgata in ianuarie

Pe 14 ianuarie 2020, presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocatiilor pentru copii, care ar fi trebui sa intre in vigoare in urmatoarea luna dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Dar Guvernul a amanat termenul de intrare in vigoare a legii pana la 1 augut, cand era programata rectificarea bugetara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Ludovic orban

Articole recomandate

Citeste si despre