Alocatii copii 2020. Ministrul Muncii, despre alocatiile copiilor: "Se mai joaca si la pacanele"

/ / Modificat: 2020-02-19
Alocatii copii 2020. Ministrul Muncii, despre alocatiile copiilor:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ia in calcul eficientizarea sistemului de acordare a alocatiilor pentru copii, deoarece, in multe cazuri, de banii respectivi beneficiaza parintii pentru cu totul alte cheltuieli decat cele necesare copiilor. 

Alocatii copii 2020. "Se mai joaca si la pacanele"

Aceasta a afirmat ca voucherele ar putea fi o solutie, mai ales daca nu ar putea fi folosite pentru cumpararea de tigari sau alcool sau daca ar fi conditionate de participarea la scoala.

"Resursele publice destinate copiilor trebuie sa ajunga chiar la acestia. Este cunoscuta realitatea conform careia de alocatiile copiilor (mai) beneficiaza si apartinatorii/parintii pentru cu totul alte cheltuieli decat cele necesare cresterii si dezvoltarii copilului. Se mai joaca si la pacanele. In Constitutia Romaniei este garantat dreptul copilului de a primi alocatie, dar este la latitudinea autoritatilor sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca banii chiar sa raspunda nevoilor copilului," a scris Violeta Alexandru, pe Facebook. 

Alocatii copii 2020. Nu exista niciun proiect de lege

Aceasta a anuntat ca a ridicat problema eficientizarii sistemului actual de acordare a alocatiilor."

"Am ridicat in discuţie ideea eficientizării sistemului actual. O solutie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gandi o legatura a sistemului de distributie cu scoala, ca sa incurajam parintii sa vina mai des la scoala. In alte state membre UE alocatia de stat este fie conditionata de veniturile parintilor (Slovenia, Italia), fie de numarul de copii din familie (Franta). Multe alte state acorda vouchere ca sprijin pentru gradinita, pentru nou-nascuti, pentru baby-sitting etc," a mai scris ministrul Muncii.

Ministrul a facut aceasta precizare in contextul in care premierul a spus ca voucherele reprezinta o varianta care ar putea fi luata in considerare, pentru a garanta ca banii sunt cheltuiti in interesul copiilor. Dar nu exista niciun proiect de lege in acest sens.




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Ministrul muncii Violeta alexandru Bani Vouchere

Articole recomandate

Citeste si despre