Alocatia pentru nou-nascuti, majorata cu mai putin de o cutie de lapte praf


Executivul a stabilit in prima sedinta de guvern din acest an ca alocatiile pentru nou-nascuti sa fie majorate. Potrivit propunerii legislative, aceasta va fi indexata, incepand cu luna ianuarie 2007, cu 4,5%, de la 195 lei la 204 lei. Si alocatia de plasament va fi majorata, de la aceeasi data, valoarea acesteia ridicandu-se la 86 lei. Cresc, de asemenea, cu 4,5%, limitele de venituri nete de membru de familie pana la care se acorda alocatiile familiale complementare si cele de sustinere pentru familia monoparentala.

Majorarea acestora va fi de 8 lei, de la 168 lei la 176 lei. Totodata, de la 1 ianuarie 2007, a fost majorat si venitul minim garantat, indexarea cuantumului fiind tot de 4,5%.

Astfel ca valoarea ajutorului social, in cazul persoanelor singure, a fost majorat cu 4 lei, de la 92 lei la 96 lei.

Familiile formate din mai multe persoane sunt ceva mai bine "intretinute". Astfel, pentru cele formate din doua persoane, venitul minim garantat este, dupa indexare, de 170 lei, pentru familiile cu trei persoane ajutorul se ridica la 235 lei, in timp ce pentru familiile cu patru membri, acesta ajunge la valoarea de 291 lei.

(Andreea Dancu)

Citeste tot articolul in: Gardianul

15 Ian

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul