Alina Eremia va reprezenta Romania la Eurovision Junior


Eurovision 2012 - Finala

Alina Eremia, o fetita de 11 ani din Buftea, va reprezenta Romania la editia din acest an a concursului Eurovision Junior, dupa ce a castigat, sambata, selectia nationala organizata de Televiziunea Romana.

Alina a obtinut punctaj maxim atat de la telespectatorii care au votat telefonic, cat si de la cei cinci membri ai juriului de specialitate: Anton Suteu, Corina Despot, Alexandra Cepraga, Beatrice Soare si Titus Andrei. Ea va interpreta la Hasselt (Belgia) o piesa intitulata "Turai", bazata pe ritmuri etno, pe modelul celor care au succes in ultimul timp si la Eurovision-ul pentru adulti.


Cea de-a treia editie a concursului pentru copii va avea loc intre 21 si 27 noiembrie si va reuni 20 de tari.

Anul trecut, reprezentantul Romaniei, Noni, a reusit sa se claseze pe locul patru la Lillehammer (Norvegia).

Alina Eremia este o obisnuita a concursurilor de muzica pentru copii. In 1999 a castigat Marele Premiu la Gala "Tip Top Mini Top", iar dupa aceea participarile la concursuri au curs. A mai obtinut locul I la "Ti amo", premiul de popularitate la Festivalul International al Cantecului pentru Copii si Adolescenti "Steaua de Aur", premiul II la Mamaia copiilor etc. De cinci ani studiaza pianul la Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 1 din Bucuresti.

"Turai" a fost aleasa dintr-un total de 16 piese, cantate de copii cu varste intre 8 si 13 ani, intr-un show transmis in direct de TVR 1 si prezentat de Alina Sorescu si Noni.

< /p>

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul