Alerta transmisa de medici! Boala noua la copii, care poate avea legatura cu coronavirusul

/ / Modificat: 2020-04-27
Alerta transmisa de medici! Boala noua la copii, care poate avea legatura cu coronavirusul

Medicii britanici au emis o alerta sanitara dupa ce mai multi copii au ajuns la Terapie Intensiva, din cauza unui sindrom inflamator, care ar putea avea legatura cu noul coronavirus.

Copiii se imbolnavesc de o combinatie noua si potential fatala de simptome legate aparent de Covid-19, inclusiv o durere de stomac si probleme cardiace.

Copiii afectati par sa fi fost loviti de o forma de sindrom de soc toxic. Unii au ajuns intr-o stare atat de grava incat a fost nevoie sa fie tratati la Terapie Intensiva. Cel putin unul a fost supus unui tratament suplimentar de oxigenare cu membrana corporala (ECMO), care este utilizat atunci cand viata cuiva este in pericol, deoarece nu mai pot respira singuri, scrie The Guardian.

Nu se stie cate astfel de cazuri au aparut, desi se crede ca este un numar mic. Insa specialistii din Ministerul Sanatatii sunt atat de ingrijorati, incat i-au averizat pe medici despre existenta sindromului si le-au cerut sa trimita de urgenta la spital copiii care par sa fie afectati de acesta.

"Un sindrom inflamator aferent Covid-19 apare la copii"

Specialistii de la Paediatric Intensive Care Society sustin ca sindromul are caracteristicile unui caz de Covid-19. In plus, durerea abdominala, inflamatia cardiaca si simptomele gastro-intestinale sunt, de asemenea, simptome ale infectiei cu noul coronavirus.

"Exista ingrijorarea ca un sindrom inflamator aferent Covid-19 apare la copiii din Marea Britanie. In ultimele trei saptamani, in Londra dar si in alte regiuni, a existat o crestere a numarului de copii de toate varstele care se prezinta cu o stare inflamatorie generala care necesita terapie intensiva," anunta alerta medicilor, potrivit The Guardian.

Pana in prezent, numarul copiilor afectati de acest sindrom este unul mic, insa specialistii britanici sunt ingrijorati.

"Cazurile au o caracteristica comuna de suprapunere a sindromului de soc toxic si a bolii atipice Kawasaki, cu parametri de sange in concordanta cu Covid-19 sever la copii. Exista o ingrijorare din ce in ce mai mare ca un sindrom inflamator legat de Sars-CoV-2 sa apara la copiii din Marea Britanie sau ca poate exista un alt patogen infectios, inca neidentificat, asociat cu aceste cazuri," au precizat medicii.

Unii dintre copiii spitalizati au fost confirmati cu noul coronavirus, altii nu, scrie The Telegraph.

Sursa: The Guardian

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala copii Alerta sanitara Marea britanie

Articole recomandate

Citeste si despre