Adolescentul cu autism, care are un IQ mai mare decat al lui Albert Einstein si ar putea castiga un Nobel

/ / Modificat: 2019-09-05
Adolescentul cu autism, care are un IQ mai mare decat al lui Albert Einstein si ar putea castiga un Nobel

Un adolescent cu autism, dar cu un IQ mai mare decat Albert Einstein (IQ din 170) este pe cale sa castige premiul Nobel.

Parintilor acestui baiat li s-a spus ca probabil acesta nu va invata niciodata sa isi lege pantofii. Paradoxurile vietii.

Povestea lui Jacob Barnett

In copilarie, Jacob Barnett a fost diagnosticat cu sindromul Asperger. Mama baiatului, Kristine Barnett, l-a dus la medic dupa ce i s-a spus ca nu poate invata nimic la scoala. Doctorul i-a explicat ca Jacob ar putea invata lucruri simple precum sa-si lege sireturile, dar sunt sanse mici sa faca si acest lucru.

A fost un prognostic devastator pentru parintii lui, deoarece se gandeau ca baiatul lor va putea merge doar la scoli speciale, pentru ca nu are potential. Dar mama, cu instinctul ei matern, a observat ca Iacob avea o memorie excelenta. Memora toate strazile care se aflau pe traseul spre doctor, iar acesta a fost doar inceputul pentru a-i contrazice pe medicii care nu-i daduse nicio sansa copilului.

La 14 ani, baiatul are un coeficient de inteligenta mai mare decat cel al lui Albert Einstein si este pe cale sa castige un premiu Nobel. A sustinut discursuri la TedX (conferinte globale organizate pentru a raspandi "ideile care merita promovate") si studiaza ca obtina un master in fizica cuantica. Ce-ar fi fost daca mama lui ar fi ascultat specialistii si nu si-ar fi urmat instinctul? Atunci talentul lui Jacob s-ar fi irosit.

Permite-i copilului sa fie el 

Succesul, potrivit mamei Kristine Barnett, a fost sa-l lase pe Jacob sa fie el insusi, ajutandu-l sa studieze lumea cu uimire, in loc sa se concentreze pe o lista de lucruri pe care nu le putea face. Nu a dat atentie problemelor sale, ci s-a concentrat pe ceea ce a fost capabil sa faca si sa realizeze. Jacob a petrecut prea mult timp intr-un centru special, unde nu a fost lasat sa faca ceea ce putea.

Nici el nu stia ce cauta acolo. Profesorii sai de la scoala i-au spus mamei ca ar trebui sa-l invete doar lucrurile de baza pentru a putea sa fie independent in viitor. Din aceasta cauza, Jacob s-a inchis in el si nu a vrut sa vorbeasca cu nimeni, a refuzat orice contact. Insa mama sa si-a dat seama ca baiatul este capabil sa faca lucruri spectaculoase.

Intr-o singura saptamana, baiatul a invatat singur algebra, geometria, trigonometria si calculele. Memoria sa foarte buna i-a permis sa-si aminteasca programa de matematica a liceului in doar doua saptamani. Drept urmare, el a putut participa la cursuri la universitate, cand majoritatea copiilor inca invatau elementele de baza ale algebrei. Acum Jacob este un student respectat, care invata pentru a obtina doctoratul, la doar 14 ani ... In fizica cuantica!

Si ii invata si pe alti colegi de la universitate in timpul liber. Mama lui glumeste si spune ca ea nu a fost deloc buna la matematica, asa ca fiul ei nu-i seamana.

Fara a se limita doar la cursuri, in 2013, Jacob a fost invitat la TEDxTeen Talk, unde a sustinut o prelegere surprinzatoare intitulata "Uitati ce stiti." Intr-o sala in care existau laureati ai premiului Nobel, academicieni cu zeci de ani de experienta si lideri de afaceri, discutia lui Jacob a devenit a treia cea mai populara din TEDx Talk. Din fericire, mama sa a stiut ca fiul sau va fi un mic geniu... si asa este!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Autism copii Iq mare

Articole recomandate

Citeste si despre