ADHD, noi alternative de controlare a sindromului

/ / Modificat: 2008-03-10
ADHD, noi alternative de controlare a sindromului





 

L-acetilcarnitina (LAC), o substanta naturala, fara efecte secundare, poate fi considerata o alternativa la stimulanti, pentru controlarea sindrmului ADHD, la copiii cu afectiunea generica cunoscuta ca sindromul cromozomului X fragil, relateaza Reuters Health.

 




Sindromul cromozomului X fragil este o afectiune mostenita de la retardul mintal, care poate cauza de asemenea, autism si ADHD, rezultate ale unui defect genetic la nivelul cromozomului X.

ADHD este des intalnit la copiii de sex masculin cu sindrom al cromozomului x fragil. Intr-un studiu anterior, cercetatorii au descoperit ca tratamentul cu l-acetilcarnitina reduce semnificativ comportamentul hiperactiv in cazul sindromului cormoxomului x fragil, la baieti.

In cadrul unui nou studiu, cercetatorii incearca sa determine eficienta LAC intr-un grup mai mare de baieti cu sindromul cormozomului x fagil si sa stabileasca diagnosticul pentru ADHD.

La aceasta cercetare au participat 63 de baieti, cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani. Pe parcursul studiului, 7 dintre baieti au renuntat iar 56 au urmat intreaga perioada de tratament de un an.  Dintre acestia, 51 au fost selectati pentru o analiza finala si au fost imparititi in doua grupuri: 24 au primit tratament LAC si 27 au urmat un tratament placebo.

Cercetatorii au declarat ca au observat o reducere puternica a hiperactivitatii si o imbunatatire a comportamentului social la copiii care au urmat tratamentul LAC, in comparatie cu grupul placebo.

LAC este o substanta naturala care joaca un rol foarte important in energia celulelor metabolice si este lipsita de efecte secundare, de aceea, cercetatorii spun ca din punctul lor de vedere, LAC reprezinta o alternativa sigura la medicamentele stimulante in tratamentul ADHD.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

10 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre