5 dintre cei 10 bebelusi de la maternitatea din Timisoara au fost retestati. Rezultatele au iesit negative

/ / Modificat: 2020-04-08
5 dintre cei 10 bebelusi de la maternitatea din Timisoara au fost retestati. Rezultatele au iesit negative

Cinci dintre cei 10 bebelusi de la Maternitatea Odobescu din Timisoara, care au fost inregistrati pozitiv cu COVID-19 au fost retestati, iar rezultatele au iesit negative.

In cazul celorlalti cinci nou-nascuti, rezultatele sunt inca in lucru si urmeaza sa fie anuntate.La Maternitatea Odobescu din Timisoara, 10 bebelusi au fost diagnosticați cu noul COVID-19. 

Dosar penal in cazul Maternitatii din Timisoara

Procurorii au deschis o ancheta dupa ce 10 bebelusi au fost diagnosticati cu noul COVID-19, iar noua dintre ei au fost externati.Dosarul a fost deschis de procurorii din Timisoara pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pe langa cei 10 nou-nascuti, au fost testate pozitiv inca 25 de persoane, printre care si cadre medicale.

"In cauza se efectueaza cercetari privind posibile nerespectari ale masurilor de prevenire si combatere a bolilor infectocontagioase si implicit a reglementarilor in materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui numar de 10 nou-nascuti si a altor 25 de persoane - cadre medicale, lehuze si o gravida, in cadrul Maternitatii Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara," potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a cerut Directiei de Sanatate Publica Timisoara verificari urgente. "Cel mai probabil, bebelusii au fost infectati de personalul medical," a precizat acesta.

Managerul Maternitatii Odobescu sustine altceva si spune ca este putin probabil ca bebelusii sa fi fost infectati de asistente si ca este posibil sa fie vorba de o sursa externa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre