Importanta alaptarii si a alimentatiei corecte in lupta cu gripa si virozele

/ / Modificat: 2019-01-30
Importanta alaptarii si a alimentatiei corecte in lupta cu gripa si virozele

Gripa si virozele au devenit din ce in ce mai agresive, iar, asociate cu tratamente medicamentoase din ce in ce mai puternice, sensibilizeaza pe termen lung sistemul imunitar al copiilor.

Din ce in ce mai des se promoveaza faptul ca alaptarea copiilor, exclusiva pana la varsta de 6 luni ajuta in construirea unui sistem imunitar puternic care poate face fata agresiunilor din mediu (gripa sau viroze).

Pe langa alaptare, un rol la fel de important il detine alimentatia corecta.

O diversificare corecta inceputa dupa varsta de 6 luni a sugarului (chiar daca acesta este hranit cu lapte praf sau mixt), o alaptare prelungita si continuarea unei alimentatii corecte reprezinta solutia pentru a face fata bolilor.

Copiii alaptati si hraniti corect fac fata bolilor mai usor si, chiar daca urmeaza un tratament medicamentos, reactioneaza foarte bine, iar tratamentul este unul mai scurt.

Sfaturi privind alimentatia copiilor si pastrarea unui sistem imunitar puternic

  • Nu grabiti diversificarea!
  • Fructele, legumele, carnea, ouale, lactatele trebuie sa provina din medii cat mai naturale, lactatele pot fi facute in casa, preparati personal mancarea…cea mai buna mancare este cea facuta de mama!
  • Nu mai dati copiilor mezeluri si produse procesate ce contin potentiatori si tot felul de substante chimice (crenvursti, tot felul de sunci presate, salamuri etc.) s-a dovedit in timp ca acestea slabesc imunitatea si transforma copiii in victimele bolilor din ziua de azi!
  • Nu mai tratati copiii cu antibiotic pentru orice viroza, mamele trebuie sa ceara si o a doua parere daca pentru orice stare posibila de boala i se recomanda antibiotic, rezistenta la antibiotice face ca tratamentele sa fie ineficiente, sistemul copiilor de aparare devine sensibil si acestia racesc permanent!
  • Nu mai protejati excesiv copiii, daca se joaca cu cainii sau pisicile, daca se murdaresc , daca alearga nu inseamna ca se imbolnavesc!
  • Daca voi nu purtati caciuli si cate doua geci, nici copiii vostri nu poarta, daca  stati in casa fara caciula si sosete, nici ei nu poarta!
  • Limitati dulciurile, preparati-le in casa …daca vor avea acces la dulciuri nu mai vor sa manance!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Beneficii alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre