Mamici, mare atentie la siropurile “naturale” pe care le dati copiilor!

/ / Modificat: 2018-11-27
Mamici, mare atentie la siropurile “naturale” pe care le dati copiilor!

Putini sunt copiii care au fentat pana acum simptomele neplacute ale infectiilor respiratorii. Nu este nimic iesit din comun, in conditiile in care este normal ca un copil sa raceasca de 6-7 ori pe an. Ingrjorator este modul cum tratam aceste afectiuni. Pe langa folosirea abuziva a antibioticelor pentru banale viroze, dr Ruxandra Constantina, medic de familie, cu specializare in apifitoterapie, trage un semnal de alarma  referitor si la siropurile “naturale” pe care le dam copiilor! 


In cazul siropurilor pentru copii, chiar daca scrie NATURAL, ingredientele  nu sunt chiar 100% din natura.


Chiar daca aceste siropuri au fost recomandate de pediatri, ORL-isti, parintii sunt sfatuiti sa citeasca eticheta produselor cu atentie, caci multe dintre siropurile pentru copii (pentru tuse, imunitate, somn) contin, pe langa plante, zahar, indulcitor artificial (aspartam), arome (artificiale), conservanti...

In general, cand vorbim despre tratamente naturiste este indicat sa tinem cont de recomandarea medicului specialist in apifitoterapie, cel mai in masura sa ne poata prescrie un tratament individualizat. 


Propolisul si uleiurile esentiale, antibiotice naturale

In cazul infectiilor respiratorii ale copiilor, benefice s-au dovedit de-a lungul timpului schemele terapeutice ce contin combinatii de:
produsele stupului (miere, polen, laptisor de matca). Propolisul are actiune antibiotica, antivirala, anttinfectioasa puternica.

  • amestecuri de uleiuri esentiale (cimbru, eucalipt, te-tree, lavanda, pin) cu rol antibiotic si antiinflamator - alternativa naturala a antbioticelor clasice.
  • extracte gemoterapice de coacaz negru, maces, brad, catina, care moduleaza eficient imunitatea nespecifica si in acelasi timp favorizeaza dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului.
  • suc proaspat stabilizat de echinacea.
  • ulei chimen negru.
  • vitamina C naturala (cu bioflavonoide).
  • ulei de peste, sursa naturala de acizi grasi omega 3 si vit D, deosebit de util in anotimpul rece.



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre