Alimentatia bebelusilor intre 6 luni si 1 an. Permis si interzis

/ / Modificat: 2018-12-29
Alimentatia bebelusilor intre 6 luni si 1 an. Permis si interzis

Cele mai bune alimente sunt cele naturale, proaspete fara zahar si fara sare, oferite cu ganduri pozitive si iubire. Alimentele nepotrivite sunt cele procesate, prajite, cu aditivi, cu termen de garantie mare, alimentele cu samburi sau care au dimensiune mica, pentru ca exista risc de sufocare (mazare, cirese, bucati de nuci).


Stiu ca se recomanda peste tot strict anumite alimente pana la 7 luni, altele pana la 8 luni, altele la 10 luni etc.Aici vorbim deja despre arta de a diversifica si, pentru ca nu suntem toti artisti, recomand ca fiecare sa aleaga pentru el ce vrea sa manance in functie de nevoi. 

Adevarat ca nu ii dai miere sau sare sau zahar sau shaorma cu sosuri, carne grasa sau gratare, albus, legumele si fructele  cu potential  alergen (capsuni, rosii). Cele mai potrivite sunt alimentele locului, fructele si legumele cele mai apropiate de voi, cele existente in anotimpul in care incepeti sa introduceti hrana solida.


Se incepe cu legumele si fructele, pentru ca ele se digera cel mai usor comparativ cu carnea, de exemplu, trecand treptat prin legume, fructe, lactate, pseudocereale, ajungeti si la carne, carne de pasare, peste, mai tarziu dupa un an vita sau chiar pana intr-un an, porc etc.

Alimentele scrise sub forma de regulament ajuta cand crezi ca trebuie sa iti spuna cineva ce sa manance copilul tau sau ce mananca azi copilul tau! Mamele stiu cel mai bine ce nevoi au copiii lor, iar copiii stiu si mai bine ce nevoi au!

Varietatea este cheia succesului in autodiversificare, ofera copilului tau posibilitatea de a explora toate categoriile de alimente, fii langa el, sustine-l, astfel va cere singur alimentele preferate si va indeparta ce nu ii place.Fii creativa, dezvolta povesti in farfurie, nu prepara prea rau alimentele.  De exemplu, nu fierbe legumele prea mult, curata coaja fructelor sau legumelor daca i le ofer

i crude, bebelusul nu are nevoie de sare sau zahar, fii atenta la alimentele cu care se poate ineca. Este important sa stii cum sa actionezi in aceasta situatie, asa ca intreaba din timp intreaba  cadrele medicale ce trebuie sa faci. 

In concluzie,  ofera culori in farfurie, lasa-ti copilul sa manance cu mana,  lasa-l/o pe el /ea sa decida ce vrea sa manance in ritmul personal!

Taguri Diversificarea alimentatiei sugari Alimente bebelusi Hrana solida bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre