Probioticele, obligatorii in trusa de vacanta a copilului

/ / Modificat: 2014-06-18
Probioticele, obligatorii in trusa de vacanta a copilului

Specialistii sustin ca in topul celor mai frecvente probleme medicale ale copiilor sunt, pe timp de vara, tulburarile digestive, deshidratarea si arsurile solare. Daca deshidratarea se previne cu un aport suficient de apa, iar arsurile solare cu haine adecvate si creme de protectie solara, nici tulburarile digestive nu sunt fara rezolvare.

Suplimentele alimentare cu probiotice si prebiotice actioneaza asupra bacteriilor care produc dezechilibre gastro-intestinale, iar beneficiile sunt extinse si nu se manifesta doar la nivel digestiv. Probioticele colonizeaza si cavitatea bucala, caile respiratorii si sistemul uro-genital. Prebioticele (FOS, GOS) sunt fibre solubile care sustin actiunea probioticelor.

Efectul principal al probioticelor are loc la nivelul intestinului subtire, iar prebioticele le potenteaza actiunea la nivelul intestinului gros. Administrate preventiv, acestea sustin imunitatea organismului si actioneaza impotriva unei categorii largi de bacterii nocive, care distrug echilibrul gastro-intestinal, de aceea sunt aliatii tai, inclusiv in vacanta.

Care sunt riscurile in vacanta?

O afectiune frecventa in vacanta, care poate afecta atat parintii cat si copiii, este diareea calatorului. Principalele surse de infectie sunt reprezentate de alimentele si de apa contaminate. Atat alimentele prelucrate termic, cat si cele neprelucrate, pot fi implicate in aparitia tulburarilor alimentare, in functie de modul in care au fost conservate.

Alimentele cu risc sunt apa, laptele nepasteurizat, produsele lactate, carnea cruda sau insuficient prelucrata termic, crustaceele, fructele de mare, pestele de recif, fructele si legumele crude care au fost spalate cu apa de la robinet sau provenita din surse naturale, bauturile neimbuteliate de tipul fresh-urilor preparate pe loc. Lista alimentelor singure este destul de mica comparativ cu cea a alimentelor care prezinta riscuri si cuprinde: bauturile imbuteliate, legumele spalate si fierte, fructele decojite in momentul consumului, biscuitii (fara gluten), gemul, dulceata.

Chiar daca mancarea gatita este in general sigura, in cazul in care este reincalzita, poate exista riscul de toxiinfectie stafilococica din cauza toxinelor care apar pe fondul racirii si reincalzirii.

Copiii sub 2 ani sunt mai vulnerabili

Statistic, copiii care au varste mai mici de 2 ani sunt cei mai expusi la afectiunile gastrointestinale din sezonul estival, dar nici copiii mai mari sau adultii nu sunt feriti de riscuri. In cazul bebelusilor, cea mai sigura varianta de hranire este laptele matern. Daca nu mai sunt alaptati, atunci laptele praf trebuie preparat doar cu apa fiarta, sau cu apa imbuteliata, special conceputa pentru acest lucru.

Literatura de specialitate mentioneaza faptul ca diareea calatorului este asociata vacantelor, deoarece este favorizata de oboseala, de neglijenta in privinta igienei si de efortul crescut de adaptare pe care il face organismul in timpul calatoriilor. Diareea calatorului se manifesta tipic prin stare de rau, anorexie, crampe abdominale, urmate de instalarea brusca a unei diarei apoase (cresterea frecventei si volumului scaunelor, in medie 4-5 scaune pe zi).

Greata si voma pot aparea in 10-25% din cazuri. Diareea este de regula non-inflamatorie, iar in 1/3 din cazuri, se poate intalni febra moderata. In unele cazuri se poate ajunge la deshidratare, iar boala poate sa dureze de la 1 la 5 zile. Aceasta problema nu este specifica unei categorii de varsta, oricine, mare sau mic poate fi afectat de aceasta problema de sanatate.

Care sunt germenii periculosi?

In topul germenilor incriminati pentru aparitia diareei calatorului se numara Escherichia coli enterotoxigen (ETEC), Campylobacter jejuni, Shigella spp., Aeromonas spp., Plesiomonas shigelloides, Salmonella spp., vibrionii non-holerici.

O masura de preventie la indemana consta in administrarea probioticelor, bacterii care regleaza flora intestinala si care, in acelasi timp, au eficienta impotriva mai multor tipuri de agenti patogeni. Secom® ofera cea mai complexa formula de probiotice si prebiotice, produsul Baby's Jarro-Dophilus + FOS, GOS, 71gr pudra, realizat special pentru copii. Produsul Baby’s Jarro-Dophilus + FOS, GOS, este un sinbiotic ce asociaza probiotice si prebiotice intr-o formula de ultima generatie ce ofera proprietati superioare pentru reglarea florei intestinale.

Fata de alte produse din aceeasi gama, de la alti producatori, Baby's Jarro-Dophilus + FOS, GOS are continutul cel mai mare de bacterii probiotice, mai exact 3 miliarde de bacteria probiotice care asigura o repopulare optima a florei intestinale. In plus, produsul asigura cel mai mare numar de tulpini probiotice: 6 tulpini patentate, 4 Bifidobacterium si 2 Lactobacillus, pentru actiune eficienta pe cat mai multe tipuri de agenti patogeni.

Baby's Jarro-Dophilus + FOS, GOS contine un adaos de 2 tipuri de prebiotice, FOS si GOS, pentru a actiona inclusiv la nivelul colonului, spre deosebire de alte sinbiotice care nu pot actiona la acest nivel.  Produsul se poate administra din prima zi de viata si ajunge pana la 71 de zile de administrare.

Tulpinile Bifidobacterium breve M-16V si Bifidobacterium longum BB536 sunt produse de Morinaga Milk Industry Co. Tokyo, Japonia iar celelalte tulpini sunt produse de Institutul Rosell-Lallemand Inc. Actiunea sinergica a celor 6 tulpini diferite de bacterii probiotice asigura eficienta maxima a produsului.

Produsul Baby's Jarro-Dophilus + FOS, GOS ajuta la echilibrarea florei microbiene intestinale la nou-nascuti si copiii mici, reducerea manifestarilor si recurentei infectiilor digestive, urinare, pulmonare, cutanate, refacerea florei microbiane intestinale afectata de antibiotice, reglarea tranzitului intestinal in reactii alergice digestive, constipatie, diaree si reducerea manifestarilor acestora (colici, balonare, flatulenta, halena de origine digestiva).

La actiunile prebioticelor se adauga actiunile prebioticelor FOS si GOS care cresc nivelul de Bifidobacterium longum, regleaza echilibrul acido-bazic, reduc acumularile de toxine, accelereaza descompunerea alimentelor ingerate, facandu-le asimilabile si reduc nivelul de endotoxine, care declanseaza bolile autoimune.

Acest produs se poate administra preventiv pentru a evita problemele digestive ale copiilor frecvente in vacanta, dar si pentru restul de beneficii enumerate mai sus.

De asemenea, Secom® ofera un sinbiotic destinat nevoilor adultilor, Jarro – Dophilus ®+FOS, in doua variante, cu 30 capsule si 100 capsule, produs, de asemenea, recomandat pentru a preveni problemele digestive care pot surveni in concediu, dar si pentru a sustine imunitarea organismului.

Mai multe detalii despre produsele 100% naturale din portofoliul Secom®, precum si scheme de terapie personalizate in functie de nevoile tale poti obtine apeland la serviciul de consultanta Secom®, telverde: 0800 873 266. Sunand la serviciul de consultanta naturopata obtii o evaluare preliminara a starii de sanatate, realizata de catre un medic cu, sau fara, interpretarea analizelor de laborator.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre