Constipatia la sugar

| | Modificat: 2014-06-16 15:13:43

Alimentatia sugarului si a mamei sunt primele aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand cel mic este constipat. Dar inainte de a schimba tipul de lapte pe care i-l dam sau ce consuma mama, cel mai bine este sa ne lamurim daca este vorba despre constipatie sau peristaltism lent. Peristaltismul este miscarea de contractie si relaxare a musculaturii stomacului si intestinului care face ca alimentele sa fie impinse de-a lungul tubului digestiv.

Cand este constipatie

Sugarii cu varsta pana la patru luni care sunt alimentati la san au in medie doua pana la patru scaune pe zi, putand varia de la unul pana la sapte. Cei a caror alimentatie este constituita din formule de lapte se incadreaza de asemenea intre doua si patru scaune pe zi. Consistenta acestora este un element influentat de tipul de alimentatie, fiind de cele mai multe ori solida la bebelusii care nu primesc hrana direct de la mama. In ceea ce ii priveste pe sugarii intre patru luni si un an, pe masura ce cresc, consistenta scaunelor creste, iar frecventa scade, apropiindu-se cat mai mult de cea a adultului.

Frecvent, mamele se ingrijoreaza la cele mai mici modificari, desi uneori acestea sunt normale si se datoreaza inaintarii in varsta sau trecerii de la alimentatia la san la cea pe formula de lapte. Putem vorbi despre constipatie atunci cand scaunul lipseste mai mult de trei zile, are o consistenta crescuta, iar bebelusul depune efort sporit. In alte cazuri eliminarea poate fi zilnica, dar incompleta. De asemenea, desi uneori starea generala a bebelusului nu este afectata, daca este vorba despre o perioada mai lunga in care nu are scaun, pot aparea durerile abdominale si disconfortul gastric, iar abdomenul devine ferm si tare.

Ce cauze are constipatia

Constipatia poate fi genetica, alimentara sau poate fi cauzata de aport insuficient de lichide sau disfunctii intestinale. Anumiti sugari au o motilitate intestinala mai lenta, preluata pe linie genetica. Acest tip de constipatie se manifesta cu precadere la sugarii pana in sase luni si nu creeaza probleme mari, copilul avand de obicei o stare generala buna. In alte situatii, constipatia este provocata de anumiti factori care tin de alimentatie. De exemplu, exista posibilitatea ca sugarii alaptati la san sa nu primeasca suficient lapte. In acest caz se va observa o incetinere a ritmului de luare in greutate, iar copilul va plange pentru a fi alaptat.

In schimb, la sugarii care sunt hraniti cu lapte din surse externe este posibil sa apara constipatia daca formula de lapte nu li se potriveste. Caz in care se cere schimbarea acesteia. De asemenea, exista posibilitatea ca laptele sa nu fi fost pregatit corect, caz in care trebuie evaluata modalitatea de preparare. Bebelusul poate fi constipat si din cauza deshidratarii. Atunci cand temperaturile cresc sau sta mai mult timp in aer liber, are nevoie si de mai multe lichide.

Cum alinam constipatia

Daca motivul pentru care a aparut constipatia este cantitatea insuficienta de lapte pe care o primeste bebelusul, ne putem consulta cu medicul pediatru pentru a completa necesarul cu ajutorul laptelui praf. De asemenea, trebuie sa apelam la specialist si pentru alegerea formulei corecte, potrivite micutului. In plus, un specialist poate recomanda, in anumite cazuri, si completarea alimentatiei si cu alte preparate prin diversificarea alimentatiei.

Pentru ameliorarea constipatiei este la fel de important sa ne asiguram ca sugarul este hidratat corect si suficient, pentru a avea un tranzit intestinal corect. Iar pentru durerile abdominale si starea de disconfort este recomandat un masaj pe abdomen, realizat in sensul acelor de ceasornic.

De asemenea, sistemul digestiv al bebelusului poate fi ajutat sa se dezvolte si sa functioneze la parametri optimi cu ajutorul produselor naturale, blande cu organismul sau aflat in plina evolutie.

Baby's Jarro-Dophilus+FOS, GOS de la Secom, pentru reglarea tranzitului intestinal inca din primele zile de viata

Babys-Jarro-Dophiluslogo-SRP

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS de la Secom® contine 3 miliarde de bacterii probiotice care dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv. Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS stimuleaza digestia si reduce din durerea si disconfortul produse de gazele intestinale la nou-nascut, ajuta sistemul imunitar, accelereaza descompunerea alimentelor si absorbtia nutrientilor in organism. Datorita imbogatirii cu doua prebiotice, FOS si GOS, produsul potenteaza actiunea bacteriilor probiotice Bifidobacterium. Acestea regleaza echilibrul acid-alcalin, reduc acumularile de toxine si impiedica intrarea in circuitul sanguin a proteinelor nedescompuse din alimente.

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS ajuta la refacerea florei microbiene intestinale afectata de antibiotice, la reglarea tranzitului intestinal in reactii alergice digestive, constipatie, diaree si la reducerea manifestarilor acestora. De asemenea, Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS ajuta la modularea imunitatii specifice si nespecifice, stimuleaza proliferarea globulelor albe cu rol in apararea imunitara si mentine actiunea antiinfectioasa a mucoasei intestinale.

Baby's Jarro-Dophilus®+FOS, GOS contine 6 tulpini patentate de probiotice, 4 Bifidobacterium si 2 Lactobilus pentru actiune eficienta impotriva mai multor tipuri de agenti patogeni. Se poate folosi din prima zi de viata si ajunge pana la 71 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA