Vitamina D3, beneficii pentru trei sisteme ale organismului

/ / Modificat: 2014-06-16
Vitamina D3, beneficii pentru trei sisteme ale organismului

Vitamina D este produsa, fata de alte vitamine, si la nivelul pielii, dupa expunerea la razele soarelui care contin lumina ultravioleta B. Aceasta este extrem de importanta pentru absorbtia si fixarea calciului si fosforului in organism si, astfel, pentru formarea si mentinerea rezistentei oaselor. Cele mai importante forme ale Vitaminei D sunt ergocalciferol (Vitamina D2) si colecarciferol (Vitamina D3).

Sistemul osos, principalul beneficiar al Vitaminei D3

Cel mai cunoscut rol al Vitaminei D in organism este sa mentina la valori normale nivelul de calciu si de fosfor din sange, fiind unul dintre principalii actanti in absobtia calciului in organism. Fara absorbtia si fixarea unei cantitati suficiente de calciu,rezistenta si densitatea oaselor scade si creste riscul aparitiei unor probleme ale sistemului osos.

La copii insuficienta de Vitamina D3 duce la rahitism. Adultii peste 30 de ani inregistreaza o incetinire semnificativa a procesului de regenerare a tesutului osos. In plus, dupa varsta de 50-55 de ani, pentru a diminua riscul afectiunilor specifice acestei perioade, cum ar fi osteoporoza, afectiuni cauzate in special de fragilizarea oaselor, aportul extern de substanta este extrem de important.

Vitamina D3 sustine si sistemul muscular

Cercetari recente au scos in evidenta si alte beneficii ale Vitaminei D3, in plus fata de cele pentru sistemul osos. Aceasta contribuie la functionarea normala a sistemului muscular, care poate fi slabit atunci cand vitamina se regaseste in cantitati insuficiente. Un alt aspect benefic al Vitaminei D3 pentru sistemul muscular este reducerea spasmelor musculare.

Sistemul imunitar si vitamina D3

Sistemul imunitar este o alta structura a organismului asupra careia Vitamina D3 are efecte favorabile. Cercetarile au aratat ca aportul adecvat de vitamina D3 poate aduce beneficii insemnate sistemului imunitar. Unul dintre beneficii este, de exemplu, faptul ca vitamina D3 participa la procesul de diviziune normala a celulelor.

Vitamina D3 100% naturala de la Secom

Vitamin D3 2000UI 120 capsule gelatinoase moi de la Secom® este un produs 100% natural care contine 2000 UI (Unitati Internationale) de Vitamina D3 per capsula. Produsul sustine activitatea sistemelor osos, muscular si imunitar prin proprietatile sale deosebite si concentratia optima de substanta activa.

logo-SRP

Vitamin D3 2000UI contribuie la absorbtia si utilizarea normala a calciului si fosforului in sange, precum si la mentinerea concentratiilor normale de calciu. De asemenea, are rol in procesul de diviziune celulara normala si ajuta la reducerea starilor carentiale de Vitamina D3.

Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre